Arla investerar för att framtidssäkra Götene mejeri

PUBLICERAD: 24 mars 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Under 2021 kommer Arla att investera 95 miljoner kronor i mejeriet i Götene. Investeringen görs för att säkra smör- och matfettsproduktionen genom att höja säkerheten, effektiviteten och kapaciteten.

Varje år producerar mejeriet i Götene 56 000 ton smör och matfett. Arla gör nu en strategisk investeringen på 95 miljoner kronor i delar av produktionsprocessen, som bland annat innebär en ny effektivare utrustning för att kärna smör, nya silos samt effektivisering av rengöringen. Projektet beräknas pågå under 2021 och 2022.

”Vi har planerat för det här projektet under en längre tid. Installationen är komplex eftersom mjölk och grädde kontinuerligt levereras till siten och produktionen inte får avstanna. Vi vill försäkra oss om att svenska hushåll inte ska behöva gå en dag utan Bregott på frukostborden”, säger Marika Lifbom, senior mejerichef på Arlas mejeri i Götene.

Utöver produkter som Bregott, Svenskt Smör och flytande Smör & Rapsolja tillverkas även ost och andra mejeriprodukter på Götene mejeri. Mejeriet är en av två buffertanläggningar i Sverige vilket innebär att det finns kapacitet för att ta emot mer mjölk och grädde om det skulle uppstå något problem

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Lidl och Ätbart växlar upp arbetet med matsvinn

Lidl inleder ett samarbete med den ideella föreningen Ätbart för att kunna omfördela mat från fler butiker till matbanker runt om i landet.
6a4684f8-f014-4d06-bab0-2fc38618ce05

Poppels lanserar öl bryggt på åkerböna

Poppels Bryggeri lanserar Sveriges första öl bryggt på åkerböna, i samarbete med Viking Malt.
Daniel Granath 4

Blekinge Skorpan är Årets Livsmedelsexportör 2024

Sölvesborgsföretaget Blekinge Skorpan får priset Årets Livsmedelsexportör 2024 för sin "enastående förmåga att sprida traditionella svenska smaker ut i världen”.
_DSC9771

Nya sökplattform stöttar närproducerad mat

Sökplattformen Närvaror ska göra det enklare att hitta lokala råvaror och produkter.
niclas