Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

PUBLICERAD: 12 april 2023
UPPDATERAD: 20 april

 

Remco Donkersloot.

The Nordic Soda Company fanns på plats i den svenska paviljongen på Biofach 2023 och precis som för alla andra utställare i den var avsikten att öka det utländska intresset för produkterna. När vi talade med Remco Donkersloot som är exportansvarig avslöjade han också en nyhet som är på väg ut på marknaden, en nyhet med styrka.

The Nordic Soda Company har basen i Norrköping. Företaget har flera varumärken, The Dirtwater Fox Brewery, Ekobryggeriet, Norr och Järn. I montern hade man med sig det man säger är Sveriges främsta ekologiska premiumtonic, producerad av Ekobryggeriet, samt produkter från Dirtwater Fox Brewery, läsk där man tagit bort alla färgämnen och konserveringsmedel. Resultatet har blivit en ekologisk, självsäker och annorlunda läsk som man själva utrycker det.

– Vi är så klart här för att få kontakt med många potentiell nya kunder. Det är dags nu efter covid. Vi vill se vilka behov som finns och det här är perfekt plats för det, sa Remco Donkersloot när vi träffades på mässans första dag.

– Vår ekologiska tonic finns med ett femtontal olika smaksättningar förutom original och bitter och präglas av smakprofiler som är unika. Det är den reaktion vi får från folk som testar dem. Att vi samtidigt är ekologiska är en av våra unika uspar, säger han.

– I dag är vi marknadsledande på tonic i Sverige och vill så klart växa vidare på kontinenten. Som exportansvarig har jag basen i Amsterdam och det underlättar det arbetet. Här i Tyskland finns vi redan i runt sexhundra butiker, men det är ingen lätt marknad att finnas på, inte minst reglerna kring returflaskor ställer till det.

Det hade som sagt bara gått ett par timmar av Biofach när vi pratade med Remco, och därför kunde han bara uttrycka förväntningar på mässan, men han kände sig säker på att produkterna skulle intressera besökarna. Men vad är väl en tonic utan en skvätt gin? I och för sig en hel del, men med drycken lyfter med gin som smaksättare.

– En nyhet är att vi nu kompletterat vårt produktsortiment med en ekologisk gin som finns på Systembolaget, sade Remco Donkersloot.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Vi träffade en blivande honungssommelier!

I den svenska paviljongen på Biofach 2023 mötte vi en blivande honungssommelier.
Honey

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell