Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

PUBLICERAD: 26 april 2023
UPPDATERAD: 4 maj
Kolbjörn Örjavik demonstrerade Eko-Portalen.se.

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.

För drygt ett år sedan startade Organic Sweden Eko-Portalen.se, en digital tjänst för den som söker leverantörer av ekologiska livsmedel.

– Vi visa på den stora mångfalden och bredden av ekologiska produkter som finns i Sverige med avsikten att hjälpa företag att öka försäljningen men även att öka exporten. Därför finns vi med på mässan, berättar Kolbjörn Örjavik på Organic Sweden.

– Det ska helt enkelt vara lättare att hitta producenterna och många gånger finns det intresse från butiker och restauranger att se vad som finns i närområdet. Vår sökmotor hjälper dem med det.

För närvarande är ett drygt sextiotal producenter, representerade de flesta produktsegmenten, anslutna till portalen. Totalt handlar det om över sjuhundra produkter. Det är svenska företag men det kan vara importerade, ekologiska produkter. Är man bara intresserad av svensktillverkade produkter går det att söka fram dem. I portalen finns kontaktuppgifterna till företagen. Organic Sweden förmedlar bara uppgifterna, kontakten tar man själv.

Att vara med kostar en liten avgift varje år, medlemmar i Organic Sweden betalar 2 500 kronor, och är man med i KRAV är det samma summa. Om man inte har medlemskap kostar det 5 200 kronor. Avgiften tas ut för att täcka kostnader med uppdateringar med mera.

– Vi lägger dessutom ut nyheter från branschen på portalens förstasida samt sänder ut ett nyhetsbrev till medlemmarna.

– En användare av portalen kan markera de produkter han eller hon är intresserade av och ta ut dem på en lista när man sökt klart. Den kan du sända till dig själv eller till någon annan, säger Kolbjörn Örjavik.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Biofach 2023: Vi träffade en blivande honungssommelier!

I den svenska paviljongen på Biofach 2023 mötte vi en blivande honungssommelier.
Honey

Senaste nytt

Picadeli i nytt avtal på amerikanska marknaden

Picadeli har träffat ett avtal med butikskedjan Weis Markets, som driver närmare 200 butiker i nordöstra USA.
picadeli

Årets SommarGlassbåt har smak av trädgårdsfest

SIA Glass släpper årets SommarGlassbåt med smak av rabarber och kardemumma, doppad i kola.
Årets Sommarglassbåt 2024

Nytt projekt: Restströmmar i industrin ska bli ny mat

Polar Ventures, Gullspång Re:Food, Novax och Foodbridge inleder ett samarbete för att utforska affärsmöjligheter i att ta vara på restströmmar i livsmedelsindustrin.
iStock-165972781 (1)

Jessie Sommarström utvecklar ny rätt tillsammans med Ikea

Jessie Sommarströms moderna version av den klassiska pannbiffen, med hälften kött och hälften baljväxter, ska börja säljas på Ikea.
Jessie Sommarström och Ikea