Spendrups vinterdrycker är här med flera nyheter

PUBLICERAD: 19 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari


I år har Spendrups fyllt vintersortimentet med både klassiker och nytänkande innovation – både alkoholfritt och med en mer påtaglig alkoholhalt. Wisby Jul från Gotlands Bryggeri kommer nu i en alkoholfri variant. Samtidigt lanseras två nya säsongsbrygder från samma bryggeri – de två dessertölen Barley Wine och Ek-porter. Grythyttan Skogsglögg förgyller vintermingel med sin bas på äpplen och svenska bär och Mariestads Strong Ale kommer i en ny tappning och nytt format.

”Jag är väldigt stolt över vårt breda julölsutbud i år. Här finns verkligen något för alla. Från lätt till tungt och från svagt till starkt. Extra glad är jag över att få presentera en av mina egna absoluta favoriter; Mariestads Strong Ale i ny skrud och lite lägre alkoholhalt. Det är ett extra kraftigt öl med balans och elegans som passar perfekt till det svenska julbordet”, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups Bryggeri.

Här är årets nyheter:
Wisby jul alkoholfri, 0,5%, är en klassisk nordisk julöl som får en mer kryddig och brödig framtoning av mörk malt och en speciell arom av en liten andel rökmalt.

Mariestads Winter Strong Ale, alkoholhalt 6%, är en modern strong ale med fruktiga vinösa toner och en markerad men balanserad beska, som passar till stekt och grillad mat samt kraftiga efterrätter.

Ek-porter, alkoholhalt 8,5%, är en dessertöl med toner av choklad och kaffe samt vanilj från fransk ek.

Barley Wine, alkoholhalt 10%, är en vinös dessertöl, som har lagrats på ekfat under tre månader. Den bärstensfärgade drycken har en fyllig sötma med diskreta inslag av tanniner och en vinös arom som påminner om sött dessertvin och torkad frukt.

Grythyttan Skogsglögg, alkoholhalt 14,5%, har en fruktbas på äpplen och svenska bär i stället för vindruvor. Smaken beskrivs som elegant med toner av blåbär, lingon, ingefära, kanel, kryddnejlika och pomerans, med en fin balans mellan sötma och syra samt lång eftersmak av julkryddor. Spendrups Bryggeri köpte den lilla glöggfabriken och tillhörande originalrecept 2021 och i samband med det fick flaskan sin nya gröna etikett.

Läs vidare

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Senaste nytt

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd

Cloetta Sveriges nya vd Ulrika Palm kommer närmast från rollen som Division Director Nordics för Midsona Sverige AB.
palm

Mindre salt i bröd och charkprodukter

Saltinnehållet i bröd och charkprodukter som köps i butik har minskat betydligt de senaste åren.
Bröd