Spendrups vinterdrycker är här med flera nyheter

PUBLICERAD: 19 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari


I år har Spendrups fyllt vintersortimentet med både klassiker och nytänkande innovation – både alkoholfritt och med en mer påtaglig alkoholhalt. Wisby Jul från Gotlands Bryggeri kommer nu i en alkoholfri variant. Samtidigt lanseras två nya säsongsbrygder från samma bryggeri – de två dessertölen Barley Wine och Ek-porter. Grythyttan Skogsglögg förgyller vintermingel med sin bas på äpplen och svenska bär och Mariestads Strong Ale kommer i en ny tappning och nytt format.

”Jag är väldigt stolt över vårt breda julölsutbud i år. Här finns verkligen något för alla. Från lätt till tungt och från svagt till starkt. Extra glad är jag över att få presentera en av mina egna absoluta favoriter; Mariestads Strong Ale i ny skrud och lite lägre alkoholhalt. Det är ett extra kraftigt öl med balans och elegans som passar perfekt till det svenska julbordet”, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups Bryggeri.

Här är årets nyheter:
Wisby jul alkoholfri, 0,5%, är en klassisk nordisk julöl som får en mer kryddig och brödig framtoning av mörk malt och en speciell arom av en liten andel rökmalt.

Mariestads Winter Strong Ale, alkoholhalt 6%, är en modern strong ale med fruktiga vinösa toner och en markerad men balanserad beska, som passar till stekt och grillad mat samt kraftiga efterrätter.

Ek-porter, alkoholhalt 8,5%, är en dessertöl med toner av choklad och kaffe samt vanilj från fransk ek.

Barley Wine, alkoholhalt 10%, är en vinös dessertöl, som har lagrats på ekfat under tre månader. Den bärstensfärgade drycken har en fyllig sötma med diskreta inslag av tanniner och en vinös arom som påminner om sött dessertvin och torkad frukt.

Grythyttan Skogsglögg, alkoholhalt 14,5%, har en fruktbas på äpplen och svenska bär i stället för vindruvor. Smaken beskrivs som elegant med toner av blåbär, lingon, ingefära, kanel, kryddnejlika och pomerans, med en fin balans mellan sötma och syra samt lång eftersmak av julkryddor. Spendrups Bryggeri köpte den lilla glöggfabriken och tillhörande originalrecept 2021 och i samband med det fick flaskan sin nya gröna etikett.

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2