Nytt i hyllan från Garant

PUBLICERAD: 30 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Garant fortsätter att utveckla sortimentet med fokus på hållbarhet, hälsa, ursprung och smak. I mars släpps nya och spännande produktnyheter inom vegetariskt, fisk och skafferi – bland annat vegansk skagen, crispy fish sticks, smaksatta olivoljor och fyllda oliver. Produkterna finns att köpa på Hemköp, Willys, Mat.se och Tempo.

Vegetariska nyheter

Vegansk Skagen, 200 ml – En krämig klassiker gjord på ärtprotein, tångkaviar och dill. Servera den med stekt bröd som en toast skagen, i en wrap eller som tillbehör till påskbordet.

Garant erbjuder även fler alternativ av vegosåser i sitt sortiment. Sedan tidigare finns även vegansk vitlökssås och vegansk bearnaisesås.

Vego Nuggets, 200 g – Veganska nuggets gjorda av bondböna och vete i en krispig cornflakespanering. Nuggets är en linjeförlängning av Garants breda vegetariska sortiment som hela tiden utvecklas med nya smaker.

Nytt i fiskdisken

Crispy Fish Sticks, 450 g – Krispiga torskbitar av renskurna filéer. Servera som tapas med olika dippsåser, i wrap med grönsaker, i tacos eller med pommes. Torsken i produkten är fiskad med krok och lina i Nordostatlanten och kommer från ett MSC-certifierat fiske.

Smaksättare & delikatesser

Sardeller, 100 g – Mjuka och salta sardeller i olja. En klassisk delikatess som passar utmärkt som smaksättare i sås, eller att servera som aptitretare med grillat bröd och citron. Sardellerna kommer från ett MSC-certifierat fiske.

Melanzane Sott’olio, 290 g – Strimlad aubergine med paprika och soltorkad tomat i en kryddblandning med behaglig hetta från chilipeppar. Servera som tillbehör till varmrätten eller som tapas. Auberginen är god att äta både varm som kall.

Gordaloliver Apelsin, 340 g – Spanska oliver fyllda med apelsinskal. Gordaloliver är en stor olivsort som passar perfekt till tapasbrickan. I Garants sortiment av medelhavsdelikatesser erbjuds även naturella gordaloliver med kärnor och gordaloliver fyllda med hel mandel.

Olivolja Chili Extra Virgin, 250 ml – Olivolja med naturlig arom av chili. God i en gryta eller att ringla över pizza, kött, fågel, fisk och grönsaker. Olivoljan är märkt med nyckelhålet som gör det enklare att välja hälsosamma produkter med mindre och nyttigare fett, mindre socker och salt samt mer kostfiber och fullkorn.

Olivolja Citron Extra Virgin, 250 ml – Olivolja med naturlig arom av citron. Smaksätt fisk, grillade grönsaker eller ringla över salladen. Olivoljan är märkt med nyckelhålet som gör det enklare att välja hälsosamma produkter med mindre och nyttigare fett, mindre socker och salt samt mer kostfiber och fullkorn.

 

Läs vidare

Lydén Distillery lanserar färdigblandad Dry Martini

Drajja är en färdigblandad Dry Martini på flaska från hantverksdestilleriet Lydén Distillery.
drajja

Froosh lanserar tre smoothies i fruktiga smaker

Froosh lanserar en trio av fruktiga smoothies i större förpackning på 750 ml.
Froosh

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado