Nytt i hyllan från Garant

PUBLICERAD: 30 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Garant fortsätter att utveckla sortimentet med fokus på hållbarhet, hälsa, ursprung och smak. I mars släpps nya och spännande produktnyheter inom vegetariskt, fisk och skafferi – bland annat vegansk skagen, crispy fish sticks, smaksatta olivoljor och fyllda oliver. Produkterna finns att köpa på Hemköp, Willys, Mat.se och Tempo.

Vegetariska nyheter

Vegansk Skagen, 200 ml – En krämig klassiker gjord på ärtprotein, tångkaviar och dill. Servera den med stekt bröd som en toast skagen, i en wrap eller som tillbehör till påskbordet.

Garant erbjuder även fler alternativ av vegosåser i sitt sortiment. Sedan tidigare finns även vegansk vitlökssås och vegansk bearnaisesås.

Vego Nuggets, 200 g – Veganska nuggets gjorda av bondböna och vete i en krispig cornflakespanering. Nuggets är en linjeförlängning av Garants breda vegetariska sortiment som hela tiden utvecklas med nya smaker.

Nytt i fiskdisken

Crispy Fish Sticks, 450 g – Krispiga torskbitar av renskurna filéer. Servera som tapas med olika dippsåser, i wrap med grönsaker, i tacos eller med pommes. Torsken i produkten är fiskad med krok och lina i Nordostatlanten och kommer från ett MSC-certifierat fiske.

Smaksättare & delikatesser

Sardeller, 100 g – Mjuka och salta sardeller i olja. En klassisk delikatess som passar utmärkt som smaksättare i sås, eller att servera som aptitretare med grillat bröd och citron. Sardellerna kommer från ett MSC-certifierat fiske.

Melanzane Sott’olio, 290 g – Strimlad aubergine med paprika och soltorkad tomat i en kryddblandning med behaglig hetta från chilipeppar. Servera som tillbehör till varmrätten eller som tapas. Auberginen är god att äta både varm som kall.

Gordaloliver Apelsin, 340 g – Spanska oliver fyllda med apelsinskal. Gordaloliver är en stor olivsort som passar perfekt till tapasbrickan. I Garants sortiment av medelhavsdelikatesser erbjuds även naturella gordaloliver med kärnor och gordaloliver fyllda med hel mandel.

Olivolja Chili Extra Virgin, 250 ml – Olivolja med naturlig arom av chili. God i en gryta eller att ringla över pizza, kött, fågel, fisk och grönsaker. Olivoljan är märkt med nyckelhålet som gör det enklare att välja hälsosamma produkter med mindre och nyttigare fett, mindre socker och salt samt mer kostfiber och fullkorn.

Olivolja Citron Extra Virgin, 250 ml – Olivolja med naturlig arom av citron. Smaksätt fisk, grillade grönsaker eller ringla över salladen. Olivoljan är märkt med nyckelhålet som gör det enklare att välja hälsosamma produkter med mindre och nyttigare fett, mindre socker och salt samt mer kostfiber och fullkorn.

 

Läs vidare

Finsk godisnyhet för alla choklad- och lakritsälskare

Nu lanserar Cloetta det finska chokladvarumärket Tuplas senste nyhet i Sverige: Tupla Double Layer Liquorice.
Tupla

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin nya hybridfärs med linser, palsternacka och morot.
hybridfärs

Mondi och Scan Sverige lanserar återvinningsbar förpackning

Mondi och Scan Sverige har tillsammans utvecklat en återvinningsbar förpackning för Pärsons skivade pålägg.
MNDPR282ax

Senaste nytt

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell

Finsk godisnyhet för alla choklad- och lakritsälskare

Nu lanserar Cloetta det finska chokladvarumärket Tuplas senste nyhet i Sverige: Tupla Double Layer Liquorice.
Tupla

Svenska konsumenter drar åt olika håll

Fler svenskar är beredda att lägga mer pengar på mat, men skillnaderna är stora mellan olika konsumentgrupper, visar en ny rapport.
Skärmavbild 2024-05-22 kl. 08.44.48