Nytt i hyllan från Garant

PUBLICERAD: 30 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Garant fortsätter att utveckla sortimentet med fokus på hållbarhet, hälsa, ursprung och smak. I mars släpps nya och spännande produktnyheter inom vegetariskt, fisk och skafferi – bland annat vegansk skagen, crispy fish sticks, smaksatta olivoljor och fyllda oliver. Produkterna finns att köpa på Hemköp, Willys, Mat.se och Tempo.

Vegetariska nyheter

Vegansk Skagen, 200 ml – En krämig klassiker gjord på ärtprotein, tångkaviar och dill. Servera den med stekt bröd som en toast skagen, i en wrap eller som tillbehör till påskbordet.

Garant erbjuder även fler alternativ av vegosåser i sitt sortiment. Sedan tidigare finns även vegansk vitlökssås och vegansk bearnaisesås.

Vego Nuggets, 200 g – Veganska nuggets gjorda av bondböna och vete i en krispig cornflakespanering. Nuggets är en linjeförlängning av Garants breda vegetariska sortiment som hela tiden utvecklas med nya smaker.

Nytt i fiskdisken

Crispy Fish Sticks, 450 g – Krispiga torskbitar av renskurna filéer. Servera som tapas med olika dippsåser, i wrap med grönsaker, i tacos eller med pommes. Torsken i produkten är fiskad med krok och lina i Nordostatlanten och kommer från ett MSC-certifierat fiske.

Smaksättare & delikatesser

Sardeller, 100 g – Mjuka och salta sardeller i olja. En klassisk delikatess som passar utmärkt som smaksättare i sås, eller att servera som aptitretare med grillat bröd och citron. Sardellerna kommer från ett MSC-certifierat fiske.

Melanzane Sott’olio, 290 g – Strimlad aubergine med paprika och soltorkad tomat i en kryddblandning med behaglig hetta från chilipeppar. Servera som tillbehör till varmrätten eller som tapas. Auberginen är god att äta både varm som kall.

Gordaloliver Apelsin, 340 g – Spanska oliver fyllda med apelsinskal. Gordaloliver är en stor olivsort som passar perfekt till tapasbrickan. I Garants sortiment av medelhavsdelikatesser erbjuds även naturella gordaloliver med kärnor och gordaloliver fyllda med hel mandel.

Olivolja Chili Extra Virgin, 250 ml – Olivolja med naturlig arom av chili. God i en gryta eller att ringla över pizza, kött, fågel, fisk och grönsaker. Olivoljan är märkt med nyckelhålet som gör det enklare att välja hälsosamma produkter med mindre och nyttigare fett, mindre socker och salt samt mer kostfiber och fullkorn.

Olivolja Citron Extra Virgin, 250 ml – Olivolja med naturlig arom av citron. Smaksätt fisk, grillade grönsaker eller ringla över salladen. Olivoljan är märkt med nyckelhålet som gör det enklare att välja hälsosamma produkter med mindre och nyttigare fett, mindre socker och salt samt mer kostfiber och fullkorn.

 

Läs vidare

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Nya funktionella havredrycker från Fazer Aito

Fazer Aito Boost är en ny kategori funktionella havredrycker, som kommer i de två smakerna hallon och mango.
boost

Sju höstnyheter från CandyKing

Fruktigt, salt och segt är utmärkande för CandyKings sju nya lösgodisbitar.
CandyKing-Liggande-1[4][3][4]

Alpro lanserar havredryck till kaffet

Alpro I Love Coffee Oat är en ny växtbaserad dryck som är framtagen för att ha i kaffe.
A_Coffee_Barista_Master_Image_flat_white_latte_art___Drinks_I-love-coffee-16-9

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1