Dalsspira producerar grillost till Sibyllas nya grillostburgare

PUBLICERAD: 19 februari 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Dalsspira mejeri och Sibylla har inlett ett samarbete, som innebär att Dalsspira kommer att producera grillosten till Sibyllas nylanserade svenska grillostburgare.

Grillosten kommer att ingå i en av Sibyllas rikstäckande menyer och samarbetets omfattning förväntas uppgå till en årsvolym på cirka 20 ton grillost. Det kan jämföras med Dalsspira mejeris totala försäljning av grillost, som uppgick till cirka 35 ton under 2020.

”Vi är väldigt glada att ha fått förtroendet att leverera grillosten till Sibylla och ser samarbetet som strategiskt viktigt för att stärka Dalsspiras position på den svenska grillostmarknaden”, säger Dalsspiras VD Malin Jakobsson.

Sibylla är en franchisekedja, vilket innebär att de cirka 146 restaurangerna runt om i landet drivs av enskilda företagare. För Sibyllakedjan fyller Dalsspiras lokalproducerade produkter en viktig roll.

”Vi ser fram emot samarbetet med Dalsspira och är glada över möjligheten att utveckla vårt Gott utan kött-segment”, säger Urban Lithell, försäljningschef på Sibylla.

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell