Arla släpper elektronisk musik byggd på magljud

PUBLICERAD: 29 oktober 2025
UPPDATERAD: 30 oktober
Profibeats är en elektronisk låt byggd på verkliga magljud. Foto: Arla

Att lyssna på sin magkänsla får en ny innebörd när Arla släpper Profibeats, en elektronisk låt byggd på verkliga magljud. Låten har producerats av musikproducenten Sean Fender tillsammans med Sofia Antonsson, legitimerad dietist och specialist inom maghälsa.

Genom att kombinera musikproduktion med expertis om tarmens signaler har Sean Fender och Sofia Antonsson tillsammans skapat en låt som lyfter ett ofta laddat ämne: magljud.

– Magen är ett komplext system som hela tiden pratar med oss. Genom ljud – bubbel, kurr, knorr – berättar den hur vi mår. Målet med det här projektet är att avdramatisera det, och visa att det är helt naturligt, säger Sofia Antonsson.

Släpps på Spotify
Låten Profibeats släpps på Spotify i samband med lanseringen av Arla Cultura Profibi – en ny fil och drickfil som innehåller åtta olika bakteriekulturer, fibrer, vitamin D, kalcium och protein.

– På Arla vill vi inspirera till en mer avslappnad och balanserad syn på magen – både vad gäller samtalet och vad vi stoppar i oss. Magens rytm är en viktig del av hur vi mår. Med Profibeats vill vi, tillsammans med Sofia och Sean, väcka nyfikenhet och samtal kring något som annars ofta är laddat, säger Elin Boll, hälso- och nutritionsexpert på Arla.

Lyssna på låten här

Senaste nytt

Mjölkmustaschen – gör skillnad för mäns hälsa

För tredje året i rad stödjer Skånemejerier kampen mot prostatacancer genom sin medverkan i Mustaschkampen.
Varje-liter-räknas_FINAL
Mjölkmustaschen – gör skillnad för mäns hälsa

Tid för lutfisk – Sveriges äldsta bevarade mattradition

Inför Lutfiskens dag den 31 oktober har Skärhamns Frys tagit fram ett modernt lutfiskrecept tillsammans med kocken Katja Palmdahl.
Lutfisk med rökigt tångsalt pumpa och smörad kycklingfond_2
Tid för lutfisk – Sveriges äldsta bevarade mattradition

Julmusttrender 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Bryggerierna ser ett växande intresse för hantverksmässig julmust, sockerfria varianter samt nya smaker och fatlagringar.
Julmust
Julmusttrender 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Blodbrownien lanseras i fler butiker till Halloween

I samband med Halloween kommer blodbrownien, som lanserades på Pressbyråns testbutik PBX, att finnas i flera butiker i hela landet.
Blodbrownie Emma Moberg
Blodbrownien lanseras i fler butiker till Halloween

Läs vidare

Mjölkmustaschen – gör skillnad för mäns hälsa

För tredje året i rad stödjer Skånemejerier kampen mot prostatacancer genom sin medverkan i Mustaschkampen.
Varje-liter-räknas_FINAL
Mjölkmustaschen – gör skillnad för mäns hälsa

Tid för lutfisk – Sveriges äldsta bevarade mattradition

Inför Lutfiskens dag den 31 oktober har Skärhamns Frys tagit fram ett modernt lutfiskrecept tillsammans med kocken Katja Palmdahl.
Lutfisk med rökigt tångsalt pumpa och smörad kycklingfond_2
Tid för lutfisk – Sveriges äldsta bevarade mattradition

Julmusttrender 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Bryggerierna ser ett växande intresse för hantverksmässig julmust, sockerfria varianter samt nya smaker och fatlagringar.
Julmust
Julmusttrender 2025: Hantverk, hållbarhet och nya smaker

Svenskarnas ölvanor 2025: Mer alkoholfritt och gärna svenskt

Ett stort engagemang för svenskproducerat öl och ett växande intresse för alkoholfritt. Det visar en ny rapport om svenskarnas ölvanor.
Cheers Celebration Toast with Pints of Beer
Svenskarnas ölvanor 2025: Mer alkoholfritt och gärna svenskt