Atria Sverige stärker sitt hållbarhetsfokus

PUBLICERAD: 28 april 2025
UPPDATERAD: 28 april
Nelida Karlsson tillträder en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef för Atria Sverige. Foto: Pressbild

Atria har rekryterat Nelida Karlsson till en nyinrättad tjänst som hållbarhetschef för Atria Sverige. Rekryteringen beskrivs som en viktig strategisk satsning.

Atria stärker sitt hållbarhetsteam genom att tillsätta Nelida Karlsson som hållbarhetschef i Sverige. Hon har en bakgrund inom miljövetenskap och flera års erfarenhet av hållbarhetsinitiativ inom livsmedelsindustrin med tidigare tjänster på bland annat Dagab, Martin & Servera och Axel Johnsson International. Nelida Karlsson har även doktorerat inom hållbarhetsområdet.

– Det är en spännande tid att vara en del av Atria Sverige, när företaget stärker sitt fokus på hållbarhetsfrågor. Hållbarhet är en viktig del av framtiden för livsmedelsindustrin och jag ser fram emot att göra en verklig skillnad, säger Nelida Karlsson.

Strategisk satsning
Nelida Karlsson kommer att spela en central roll i Atrias arbete för att uppnå sina hållbarhetsmål, som är officiellt godkända av Science Based Targets Initiative (SBTi), och där det främsta målet är att minska utsläppen av växthusgaser.

Rekryteringen av Nelida Karlsson är en viktig strategisk satsning, enligt Karin Atterfors, Senior Vice President Marketing, PD & Innovation:

– Att ha en dedikerad och erfaren person som Nelida Karlsson i denna nyckelroll visar att Atria Sverige tar sin hållbarhetsagenda på allvar. Nelidas arbete kommer att fokusera på att minska företagets klimatpåverkan och främja en cirkulär ekonomi. Hennes engagemang och expertis kommer att vara avgörande för att säkerställa att Atria fortsätter att vara en ledande aktör inom hållbar livsmedelsproduktion.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning