
Sid Roject AB, med Peter Johansson som ägare, har förvärvat DelMat AB, som producerar hantverksmässigt tillagade frysrätter, som pizza, pajer och piroger.
DelMat AB i Hällefors, som grundades 1992, är främst en private label-aktör som producerar och säljer genom andra varumärken. Företagets pan pizza, filodegspajer, filodegsrullar, wraps och gråärtsprodukter finns representerade i dagligvaruhandeln, servicebutiker samt hos restauranger och storhushåll. DelMat AB har också det egna varumärket Grythyttan Gourmet och flera utvecklingsprojekt på gång tillsammans med Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Företaget har idag 24 medarbetare och omsätter 60 miljoner
Vill stärka svensk matproduktion
Peter Johansson, som har grundat kontorsinredningsföretaget DPJ Workspace och drivit det i 30 år, har lång erfarenhet av att utveckla företag. Han har ett stort intresse för mat och svensk matproduktion och ser stora möjligheter att stärka DelMats marknadsposition.
– När jag besökte DelMat i Hällefors blev jag imponerad av det genuina hantverket och passionen för kvalitet som teamet utstrålar. Jag ser det här som en chans att bidra till att stärka svensk matproduktion och lokala aktörer. Det handlar inte bara om att skapa god mat, utan om att bygga en hållbar och livskraftig produktion i en mindre ort, säger Peter Johansson.
Ska fortsätta växa
DelMats vd Jan-Åke Frykholm kvarstår på posten, medan Peter Johansson tillträder som styrelsemedlem. Målsättningen är att stärka DelMats position på marknaden, etablera nya produktionslinjer, lansera nya produkter och fortsätta växa, såväl organiskt som genom strategiska förvärv av matproducerande företag i Sverige.
– Det har varit avgörande för oss att hitta en ägare med rätt kompetens och engagemang. Vi är övertygade om att Peter Johansson är rätt person att förverkliga DelMats fulla potential, säger Jan-Åke Frykholm.
Peter Johansson har köpt 100 procent av aktierna i DelMat genom Sid Roject AB. Den tidigare ägaren av Myrina Invest AB ser positivt på försäljningen.