Han leder Arlas nordligaste mejeri

PUBLICERAD: 23 april 2025
UPPDATERAD: 23 april
Hervé Currat tillträdde som mejerichef i Östersund under mars i år och är medlem i ledningsgruppen för Arlas anläggningar i Sverige och Finland. Foto: Privat

Hervé Currat är ny mejerichef på Arlas mejeri i Östersund. Han kommer närmast från Jämtkraft i Östersund, där han arbetade som kvalitetschef och avdelningschef.

Hervé Currat har en masterexamen i elektroteknik från EISI University i Schweiz och har tidigare haft roller inom både processindustri och försäljning, bland annat på ÅF Industry, PRC Engineering och B&R Industriautomation.

Han säger sig ha ett stort engagemang för kvalitet, livsmedelssäkerhet och ny teknik och brinner särskilt för att skapa en trygg och hälsosam arbetsmiljö.

– Jag är både stolt och förväntansfull över möjligheten att få leda Östersunds mejeri. Det är en spännande utmaning att, tillsammans med teamet, fortsätta utveckla verksamheten med fokus på kvalitet, hållbarhet och innovation, säger Hervé Currat .

Arlas nordligaste mejeri
Hervé Currat bor i dag i Åre med sin familj, men planerar att flytta till Östersund i samband med sin nya roll. Han rapporterar direkt till Søren Jensen, som är ansvarig för Arlas mejerier i Sverige och Finland.

– Hervé är en mycket erfaren och engagerad ledare, och en perfekt match för rollen som mejerichef i Östersund. Vi ser fram emot att dra nytta av hans breda kompetens och starka driv, säger Søren Jensen.

Östersunds mejeri är Arlas nordligaste mejeri. Anläggningen tar emot ungefär 70 miljoner kilo mjölk per år från cirka 65 gårdar runt Storsjön och i Jämtland och fokuserar sedan 2015 helt på hårdost. Totalt ystas 18 olika varianter på mejeriet som har runt 55 anställda.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt

Nytt samarbete om fossilfri mineralgödsel

Lantmännen och Arla har tecknat ett avtal om fossilfri mineralgödsel, som ska minska lantbrukets klimatavtryck.
mineralgödsel

BUBS lanseras på den amerikanska marknaden

Orkla Snacks lanserar godisvarumärket BUBS på den amerikanska marknaden under hösten 2025.
Bubs i godisskål