
Hervé Currat är ny mejerichef på Arlas mejeri i Östersund. Han kommer närmast från Jämtkraft i Östersund, där han arbetade som kvalitetschef och avdelningschef.
Hervé Currat har en masterexamen i elektroteknik från EISI University i Schweiz och har tidigare haft roller inom både processindustri och försäljning, bland annat på ÅF Industry, PRC Engineering och B&R Industriautomation.
Han säger sig ha ett stort engagemang för kvalitet, livsmedelssäkerhet och ny teknik och brinner särskilt för att skapa en trygg och hälsosam arbetsmiljö.
– Jag är både stolt och förväntansfull över möjligheten att få leda Östersunds mejeri. Det är en spännande utmaning att, tillsammans med teamet, fortsätta utveckla verksamheten med fokus på kvalitet, hållbarhet och innovation, säger Hervé Currat .
Arlas nordligaste mejeri
Hervé Currat bor i dag i Åre med sin familj, men planerar att flytta till Östersund i samband med sin nya roll. Han rapporterar direkt till Søren Jensen, som är ansvarig för Arlas mejerier i Sverige och Finland.
– Hervé är en mycket erfaren och engagerad ledare, och en perfekt match för rollen som mejerichef i Östersund. Vi ser fram emot att dra nytta av hans breda kompetens och starka driv, säger Søren Jensen.
Östersunds mejeri är Arlas nordligaste mejeri. Anläggningen tar emot ungefär 70 miljoner kilo mjölk per år från cirka 65 gårdar runt Storsjön och i Jämtland och fokuserar sedan 2015 helt på hårdost. Totalt ystas 18 olika varianter på mejeriet som har runt 55 anställda.