Greenfood ska börja leverera frukt och grönt till Norge

PUBLICERAD: 29 november 2024
UPPDATERAD: 29 november
Greenfods dotterbolag Ewerman börjar leverera frukt och grönsaker till norska Engrosfrukt i januari 2025. Foto: Pressbild

Greenfood tecknar för första gånger avtal om leverans av frukter och grönsaker i Norge. Det innebär att dotterbolaget Ewerman börjar leverera varor till norska Engrosfrukt från och med den 1 januari 2025.

Greenfood har tecknat ett leverantörsavtal med Engrosfrukt, en norsk distributör av frukt och grönt med en omfattande distributionskedja som täcker hela Norge. Kontraktet sträcker sig över fem år och väntas växa stegvis till ett värde på närmare 200 miljoner svenska kronor per år.

– Ett brett grönt sortiment av hög kvalité är en jätteviktig profilfråga för våra kunder inom foodservice. Genom samarbetet med Greenfood kan vi stärka vårt kunderbjudande och leverera ett bredare och bättre sortiment till våra kunder på den norska marknaden, säger Nils Sund, vd på Engrosfrukt.

Det nya avtalet innebär att Ewerman kommer att leverera frukt- och grönsaksprodukter från Greenfood-koncernens anläggning i Helsingborg, som även omfattar en av Sveriges modernaste bananmognadsanläggningar.

– Det är bredden av vårt erbjudande, vår effektiva värdekedja och vår starka position inom hållbarhet som gör att Engrosfrukt har valt oss som leverantör. Med vår nya toppmoderna och miljöeffektiva anläggning har vi dessutom stärkt vår konkurrenskraft avsevärt, säger Ted Stenshed, vd för affärsområdet Greenfood Fresh Produce där Ewerman ingår.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström