Grönlistad svensk regnbågslax nu i fler butiker

PUBLICERAD: 22 november 2024
UPPDATERAD: 22 november
Guldhavens svenskodlade regnbågslax säljs som frysta portionsbitar om 4 x125 gram. Fisken har skinnet kvar, vilket ska bevara en saftig konsistens. Foto: Pressbild

Guldhavens svenskodlade regnbågslax gjorde entré i frysdiskarna förra året. Nu möter Dagab den ökande efterfrågan på ett svenskt fiskalternativ, genom att lansera regnbågslaxen brett hos Willys, Hemköp, City Gross och Snabbgross.

Guldhavens svenskodlade regnbågslax, som är Från Sverige-märkt och grönlistad av Världsnaturfonden (WWF), finns nu i portionsförpackningar om 4 x125 gram i frysdiskarna på Willys, Hemköp, City Gross och Snabbgross.

– Att vår regnbågslax nu når ut till så många fler är något vi är väldigt glada över. Vår vision är att göra det enklare för alla att välja en hållbar och smakrik fisk och med den breda distributionen blir detta möjligt, säger Emma Gabrielsson, vd på Guldhaven.

Samtidigt har Urban Deli inlett ett samarbete med Guldhaven för att servera regnbågslaxen på sina restauranger och delikatessdiskar som ett mer ansvarsfullt alternativ för den klassiska laxbageln.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström