Barilla först som hbtqi-certifierat livsmedelsföretag

PUBLICERAD: 7 november 2024
UPPDATERAD: 8 november
– På Barilla är inkludering av mångfald en grundpelare i våra värderingar och certifieringen kändes som ett naturligt nästa steg på vår resa, säger Moritz Tintelnot, vd på Barilla Sverige.

Pastaproducenten Barilla, med varumärket Wasa knäckebröd, blir det första hbtqi-certifierade företaget inom livsmedelsbranschen och snabbrörliga konsumentvaror (FMCG).

Barilla har blivit hbtqi-certifierat efter att ha genomgått en omfattande utbildning i samarbete med RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter.

– På Barilla är inkludering av mångfald en grundpelare i våra värderingar och certifieringen kändes som ett naturligt nästa steg på vår resa. För oss är det otroligt viktigt att vi är en öppen arbetsplats där alla känner att de kan vara sig själva. Vi hoppas kunna driva en positiv förändring och sätta en ny standard för mångfald och inkludering i livsmedelsbranschen. Vi är stolta över att genom denna certifiering ta ytterligare steg mot att bli en ännu bättre arbetsgivare och ännu mer inkluderande, säger Moritz Tintelnot, vd på Barilla Sverige.

”Markering för hela livsmedelsbranschen”
Under de senaste 12 månaderna har medarbetarna på Barillas huvudkontor i Stockholm genomgått en utbildning för att få mer kunskap om hbtqi, diskriminering, arbetsmiljö och inkluderande behandling. Vidare finns det rutiner för hur nyanställda ska introduceras och det finns en plan för ett systematiskt arbete för att skapa en ännu tryggare och mer inkluderande arbetsplats.

– Vi är stolta över att Barilla har valt att certifiera sin arbetsplats och det är en viktig markering för hela livsmedelsbranschen. Genom hbtqi-certifieringen tar företaget ett steg närmare att skapa svenska arbetsmiljöer där alla känner sig välkomna, oavsett vem de är, säger Pom Sandhagen från RFSL Utbildning.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström