Kändisar tar ställning mot "fulkött"

PUBLICERAD: 1 november 2024
UPPDATERAD: 1 november
Programledaren Suzanne Axell är en av de kända personer som tar ställning för lantbruksdjuren i World Animal Protections nya film. Foto: Johanna Norin

Åtta välkända personer deltar i World Animal Protections kampanj ”Stoppa fulköttet!”. Alla medverkar i en kortfilm, där de visar sitt stöd för bättre förhållanden för lantbruksdjur.

Filmen är gjord för att belysa sambandet mellan avskogning i Brasilien, djurfabriker, klimathot och människors hälsa.

– Vi är så tacksamma över att dessa inflytelserika människor lånar sin röst åt djuren. Vi måste förbättra förhållandena för lantbruksdjuren för att planeten ska överleva – och vi måste arbeta på många sätt för att nå makthavarna som kan göra verklig skillnad, säger Roger Pettersson, generalsekreterare på svenska World Animal Protection.

Medverkande i filmen: Sébastian Boudet, bagare, Marianne Mörck, skådespelare, Annica Liljeblad, skådespelare, Suzanne Axell, programledare, Gurgîn Bakirciouglu, programledare, Cajsa Wessberg, designer samt Lili och Sussie, musiker.

Namninsamling till landsbygsministern
Filmen ingår i svenska World Animal Protections nya kampanj ”Stoppa fulköttet!”. Tittarna uppmanas att skriva på en namninsamling till landsbygdsminister Peter Kullgren – för att Sverige ska arbeta för ett nytt djurvänligt och hållbart livsmedelssystem. Djurrättsorganisationens förhoppning är att filmen ska få många att skriva på namnlistan och visa regeringen att det finns ett starkt folkligt stöd för en förändring – precis som journalisten och programledaren Suzanne Axell som medverkar i filmen säger:

– Jag tror på att man måste våga ställa upp för det man tror på. Och att världen blir ett bättre ställe om fler gör det.

Filmen Stoppa fulköttet! kan ses här

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström