Martin & Servera adderar CO2e per produkt i e-handeln

PUBLICERAD: 30 oktober 2024
UPPDATERAD: 30 oktober
Kockar testar en maträtt. Foto: Joel Nilsson

Martin & Servera utökar hållbarhetsinformationen i sin e-handel med CO2-ekvivalenter per kg produkt i samarbete med Consupedia.

Alla livsmedel och drycker i Martin & Serveras e-handel poängsätts sedan tidigare efter hur klimatsmarta de är jämfört med andra livsmedelsprodukter i Consupedias databas. Nu utökas informationen med CO2-ekvivalenter per kg produkt. Även förpackningens klimatavtryck inkluderas i klimattalet, eftersom den är en del av en produkts totala klimatpåverkan.

– Det här är till stor hjälp för våra kunder. Med information om en produkts klimatavtryck i CO2-ekvivalenter kan de klimatberäkna en rätt eller en meny och på så sätt göra informationen tillgänglig även för restauranggästen, säger Irene Waldemarson, vd för Martin & Servera Restauranghandel.

Roberto Rufo Gonzalez är grundare av Consupedia, som är en av världens största databaser för hållbarhetsinformation om livsmedel:

– Det är fantastiskt roligt att Martin & Servera, Sveriges största restauranggrossist, har valt att knyta klimatvärden till sitt sortiment. Tillsammans driver vi utvecklingen mot ett hållbart livsmedelssystem, ett inköp i taget. Jag hoppas verkligen att fler följer Martin & Serveras exempel och bidrar till en mer hållbar värld, säger han.

Mer information om Martin & Serveras märkning med klimatpoäng och CO2e finns här
Läs mer om Consupedia här

Senaste nytt

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Skånemejerier presenterar årets julprodukter: Nyheten Vaniljyoghurt med smak av julkola och den återkommande Pepparkaksfilen.
jul-lanseringar_16-9
Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Pressbyrån PBX lanserar flera höstnyheter – från svampkaffe och kakaofria chokladkakor till insektsbaserat snacks.
PBX Nyheter
Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Läs vidare

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Plant Protein Production AB i Jämjö ska producera svenskt växtbaserat protein av åkerböna.
Skärmavbild 2025-11-10 kl. 11.56.46
125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion

Tetra Pak Factory OS är en ny AI-driven plattform för livsmedelsproduktion – en skalbar och modulär lösning som kopplar ihop hela fabriken.
Tetra Pak® Factory OS™
Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion