Swegreen utser ny vd

PUBLICERAD: 25 oktober 2024
UPPDATERAD: 25 oktober
Anders Eriksson tillträder som vd för Swegreen AB den 1 november. Foto: Pressbild

Anders Eriksson har utsetts till ny vd för odlingsföretaget Swegreen AB. Han efterträder Pierre Mohlin som kommer att fortsätta sitt arbete inom bolaget i en ny roll.

Den 1 november tillträder Anders Eriksson som ny vd för Swegreen. Marcus Petersson, styrelseordförande för Swegreen, kommenterar vd-bytet:

– Anders har omfattande erfarenhet av entreprenörskap och ledarskap i mindre och medelstora bolag, och har dessutom tidigare lett bolag till börsintroduktion. Hans erfarenhet på detta område är särskilt värdefull för Swegreen inför en framtida börsintroduktion. Hans försäljnings- och resultatinriktade arbetssätt samt starka kundengagemang är precis vad vi behöver för att fortsätta vår tillväxtresa. Vi är övertygade om att Anders kommer bidra med nya perspektiv och idéer som tar bolaget till nästa nivå.

Anders Eriksson säger att han ser fram emot utmaningen:

– Swegreen är ett mycket spännande bolag som ligger i framkant inom hållbarhetssektorn. Företagets affärsmodell, som kombinerar hållbarhet och lönsamhet, är unik och passar perfekt med mina egna värderingar. Jag ser fram emot att, tillsammans med styrelsen, ledningen och medarbetarna, fortsätta den spännande utvecklingsresan och bidra med ett inkluderande och målinriktat ledarskap.

Swegreen, AB, som grundades 2019, erbjuder innovativa lösningar för lokal odling med hjälp av AI-drivna plattformar. Företaget möjliggör för stormarknader, restauranger, hotell och fastighetsägare att odla färska grödor på plats genom sin globala prenumerationsmodell Farming as a Service (FaaS). Bolaget har idag över 20 installationer i Sverige och har nyligen expanderat till Tyskland.

Senaste nytt

Leksands Knäckebröd uppdaterar förpackningsdesignen

Nu uppdaterar Leksands Knäckebröd design och logga på alla sina förpackningar. Det ska bli tydligare att brödet är bakat i Leksand av ett familjeföretag sedan sex generationer. De nya förpackningarna kommer också att visa brödet mer och lyfta fram att bageriet är bäst i klassen på hållbarhet säger man i ett pressmeddelande.
Leksandx

Elopak blir delägare i Blue Ocean Closures

Elopak investerar nu i Blue Ocean Closures och blir delägare i den svenska start-upen som producerar fiberbaserade förslutningar. Elopak får också rättigheterna till att marknadsföra, sälja och distribuera Blue Ocean Closures förslutningar globlat för takåsförpackningar.
BOC

Årets Rätt 2025: Långbakad lammtaco ”barbacoa”

Årets Rätt 2025 är en smakrik lammtaco som förenar sydamerikanska kryddor med svenska råvaror.
Årets Rätt 2025 Foto Årets Kock10

Löfbergs kafferester blir odlingsjord

Löfbergs och Weibulls lanserar en torvfri krukväxtjord av Löfbergs bortsorterade kaffebönor.
Weibulls Löfbergs Kaffejord

Läs vidare

Årets Rätt 2025: Långbakad lammtaco ”barbacoa”

Årets Rätt 2025 är en smakrik lammtaco som förenar sydamerikanska kryddor med svenska råvaror.
Årets Rätt 2025 Foto Årets Kock10

Ökad oro för Sveriges livsmedelsberedskap

Hälften av svenskarna anser att Sveriges livsmedelsberedskap är dålig och sex av tio är mer oroliga för livsmedelsberedskapen än vad de var för fem år sedan.
Livsmedelsberedskap_undersokning_mars 2025

Brödsvinnet kostar runt 9 miljoner om året

I Sveriges slängs årligen 100 000 ton bröd och 80 000 ton fikabröd, enligt en studie från SLU. Merparten blir svinn redan i butiken.
profile1_Louise

Ny rapport: Svenskarna äter allt fler småmål

Svenska folket är på väg bort från frukost, lunch och middag till en vardag med flera småmåltider.
F&F_Topp_3_småmål