Ny kvalitetsdirektör på Skånemejerier

PUBLICERAD: 23 augusti 2024
UPPDATERAD: 23 augusti
Susanne Österberg är ny kvalitetsdirektör på Skånemejerier. Foto: Pressbild

Susanne Österberg är ny kvalitetsdirektör på Skånemejerier. Hon har en lång bakgrund inom livsmedelsproduktion och kommer närmast från Oatly.

Den 5 augusti tillträdde Susanne Österberg sin nya tjänst som kvalitetsdirektör på Skånemejerier. Hon är en del av Skånemejeriers ledningsgrupp, rapporterar till vd Cecilia von Perglas och har sin bas på huvudkontoret i Malmö.

Susanne Österberg har en lång bakgrund inom livsmedelsproduktion med en examen i livsmedelsvetenskap från Lunds Tekniska Högskola och över 20 års erfarenhet från olika bolag med internationell anknytning. Hon kommer närmast från Oatly och har tidigare även arbetat på Lantmännen Cerealia och IKEA.

– Vi är mycket glada att välkomna Susanne som ny kvalitetsdirektör till Skånemejerier. Hon har en bred och djup kunskap om kvalitets- och livsmedelssäkerhetsarbete, som är avgörande för vår verksamhet. Vi är övertygade om att hon kommer att vara en stor tillgång för vårt företag och våra kunder, säger Cecilia von Perglas.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt

Nytt samarbete om fossilfri mineralgödsel

Lantmännen och Arla har tecknat ett avtal om fossilfri mineralgödsel, som ska minska lantbrukets klimatavtryck.
mineralgödsel

BUBS lanseras på den amerikanska marknaden

Orkla Snacks lanserar godisvarumärket BUBS på den amerikanska marknaden under hösten 2025.
Bubs i godisskål