OptiCept tecknar hyresavtal i Frankrike

PUBLICERAD: 15 augusti 2024
UPPDATERAD: 15 augusti
Den franska olivoljeproducenten Château d’Estoublon hyr OptiCepts PEF-system under säsongen 2024-25. Foto: Arkivbild

Svenska OptiCept Technologies har tecknat hyresavtal med franska olivolje- och vinproducenter. Den senaste kunden, vinproducenten Perrin Et Fils, kommer att hyra Opticepts PEF-system wineCEPT.

Opticepts PEF-system (pulsed electric field) wineCEPT kommer att installeras i Perrin Et Fils anläggning Domaine Beucastel, som producerar flera av Frankrikes mest berömda viner. Syftet med installationen är att ytterligare förbättra kvaliteten på vinerna. Maskinen beräknas användas från och med september för säsongen 2024-25.

– Den nytta vår teknik gör för olivindustrin uppmärksammas i Frankrike och väcker intresse i vinindustrin för hur tekniken kan hjälpa denna att utvecklas på ett liknande sätt. Potentialen inom vinmarknaden är enorm och vi kommer med spänning att följa hur denna första wineCEPT-kund kan öppna upp denna marknad för oss, säger Thomas Lundqvist, vd för OptiCept Technologies, som är baserat i Lund.

OptiCept Technologies har tidigare tecknat ett hyresavtal med den prisbelönta olivoljeproducenten Château d’Estoublon i Frankrike, som hyr OptiCepts PEF-system under säsongen 2024-25. Avtalet tecknas för att ge kunden en möjlighet att ta beslut om en permanent installation efter säsongen.

– Vi ser att fler och fler olivoljeproducenter med fokus på hög kvalité upptäcker fördelarna med OptiCepts PEF-teknologi. Vi har stora förhoppningar om att Château d’Estoublon blir en långsiktig kund till oss och att fler producenter i Frankrike följer, säger Thomas Lundqvist.

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt