Arlas nya jordbrukschef i Sverige

PUBLICERAD: 19 april 2024
UPPDATERAD: 19 april
Frida Carlsson tillträder sin nya tjänst efter sommaren och blir medlem i ledningsgruppen för Arla Sverige. Foto: privat

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon är för närvarande vd för Hushållningssällskapet i Jönköping.

Frida Carlsson är agronom med över 20 års erfarenhet från svenskt lantbruk och arbetar för närvarande som vd för Hushållningssällskapet i Jönköping.

– Jag är både glad och stolt över att välkomna Frida Carlsson till Arla. Hon är en stark ledare som har spelat en nyckelroll i svenskt lantbruk i många år. Hennes driv och engagemang kommer att vara avgörande för arbetet med Arlas medlemmar och kommersialiseringen av hållbarhetsarbetet ute på gårdarna, säger Lisa Ehde, chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor globalt, som fram tills 1 mars i år hade samma roll i Sverige.

Även Arlas Sverige-vd Cecilia Kocken är nöjd med rekryteringen:

– Frida Carlsson axlar en central och viktig roll i företaget. Hennes kompetens och långa erfarenhet från branschen är superviktig för att stötta vår hållbarhetsresa framåt. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba tillsammans.

Frida Carlsson tillträder sin nya roll efter sommaren.

– Mjölk och mejeriprodukter är hälsosamma viktiga livsmedel som vi i norra Europa har naturliga förutsättningar för att producera, inte minst i Sverige. Vikten av starka och lönsamma mjölkföretag i Sverige är stor och att jag nu får möjlighet att arbeta i detta starka bondekooperativ ska bli jättespännande, säger Frida Carlsson.

– Jobbet som chef för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige är komplext med allt från kommersialisering av hållbarhet och internationella samarbeten till det omfattande arbetet med Arlas medlemmar och demokrati. Men det spannet intresserar och lockar mig och jag ser mycket fram emot att få bidra i det viktiga arbetet med ägarfrågorna inom Arla.

Läs vidare

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker