Vd:n lämnar Cloetta

PUBLICERAD: 29 januari 2024
UPPDATERAD: 31 januari
Henri de Sauvage-Nolting, vd och koncernchef i Cloetta. Foto: Pressbild

Henri de Sauvage-Nolting har meddelat styrelsen för Cloetta AB att han önskar lämna sin befattning som vd och koncernchef för bolaget. Han kommer att kvarstå i sin roll fram till den 1 september 2024.

Henri de Sauvage-Nolting började på Cloetta som vd och koncernchef i februari 2017. Under hans tid har Cloetta ändrat sin strategi från främst förvärvsdriven tillväxt med 6 miljarder kronor i nettoomsättning till organisk tillväxt med en nettoomsättning på över 8 miljarder kronor för den senast rapporterade rullande 12-månadersperioden.

– Det här har varit ett svårt beslut att ta eftersom jag lämnar efter mig en stark och kompetent koncernledning, som det har varit ett nöje att arbeta med varje dag, samt en stark organisation vars stöd och förmåga att leverera jag alltid kunnat räkna med. När vi nu går in i ett mer stabilt affärsklimat och bygger vidare på den konsument- och kundfokuserade organisation som vi har skapat tillsammans under de senaste åren, känner jag att detta är rätt tidpunkt för att göra en smidig övergång med så lite störningar som möjligt av det positiva momentum som Cloetta har skapat, säger Henri de Sauvage-Nolting.

Styrelsen för Cloetta kommer nu att inleda rekryteringen av en ny vd och koncernchef.

– Jag vill tacka Henri för det fantastiska arbete han har utfört under sina sju år som vd för Cloetta. Jag vet att detta har varit ett tufft och svårt beslut för honom och styrelsen beklagar att han kommer att lämna bolaget. Henri har lett bolaget under ett antal år med exceptionell osäkerhet i omvärlden och har trots det lyckats leverera både starka resultat, såväl som en starkare kommersiell och operativ bas. Dessutom har Henri lett det förberedande arbetet inför Greenfield-investeringen i Nederländerna. Denna investering kommer att möjliggöra betydande kostnadsbesparingar, bidra till ytterligare tillväxt och minska utsläppen av växthusgaser, säger Mikael Norman, styrelseordförande i Cloetta

Läs vidare

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado

Framtidsgården Viken ska bana väg för framtidens jordbruk

Lantmännen ska tillsammans med Arla utveckla framtidens mjölkproduktion på Framtidsgården Viken.
kor

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado