Vd:n lämnar Cloetta

PUBLICERAD: 29 januari 2024
UPPDATERAD: 31 januari
Henri de Sauvage-Nolting, vd och koncernchef i Cloetta. Foto: Pressbild

Henri de Sauvage-Nolting har meddelat styrelsen för Cloetta AB att han önskar lämna sin befattning som vd och koncernchef för bolaget. Han kommer att kvarstå i sin roll fram till den 1 september 2024.

Henri de Sauvage-Nolting började på Cloetta som vd och koncernchef i februari 2017. Under hans tid har Cloetta ändrat sin strategi från främst förvärvsdriven tillväxt med 6 miljarder kronor i nettoomsättning till organisk tillväxt med en nettoomsättning på över 8 miljarder kronor för den senast rapporterade rullande 12-månadersperioden.

– Det här har varit ett svårt beslut att ta eftersom jag lämnar efter mig en stark och kompetent koncernledning, som det har varit ett nöje att arbeta med varje dag, samt en stark organisation vars stöd och förmåga att leverera jag alltid kunnat räkna med. När vi nu går in i ett mer stabilt affärsklimat och bygger vidare på den konsument- och kundfokuserade organisation som vi har skapat tillsammans under de senaste åren, känner jag att detta är rätt tidpunkt för att göra en smidig övergång med så lite störningar som möjligt av det positiva momentum som Cloetta har skapat, säger Henri de Sauvage-Nolting.

Styrelsen för Cloetta kommer nu att inleda rekryteringen av en ny vd och koncernchef.

– Jag vill tacka Henri för det fantastiska arbete han har utfört under sina sju år som vd för Cloetta. Jag vet att detta har varit ett tufft och svårt beslut för honom och styrelsen beklagar att han kommer att lämna bolaget. Henri har lett bolaget under ett antal år med exceptionell osäkerhet i omvärlden och har trots det lyckats leverera både starka resultat, såväl som en starkare kommersiell och operativ bas. Dessutom har Henri lett det förberedande arbetet inför Greenfield-investeringen i Nederländerna. Denna investering kommer att möjliggöra betydande kostnadsbesparingar, bidra till ytterligare tillväxt och minska utsläppen av växthusgaser, säger Mikael Norman, styrelseordförande i Cloetta

Läs vidare

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210