Tina Stugemo blir ny vd för Svenskmärkning AB

PUBLICERAD: 24 november 2023
UPPDATERAD: 30 november
Tina Stugemo tillträder som vd för Svenskmärkning AB den 15 januari 2024. Foto: Svenskmärkning AB

Tina Stugemo blir ny vd för Svenskmärkning AB, som står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Hon kommer närmast från Arla Foods och tillträder sin nya tjänst den 15 januari 2024.

Tina Stugemo har ett flertal år arbetat med försäljning och marknadsföring inom FMCG (Fast Moving Consumer Goods), senast som Customer Marketing Director i Arla Foods. Hon säger att det blir ett naturligt steg att fortsätta i livsmedelsbranschen med Från Sverige-märkningen och konstaterar att det finns mycket att göra för att stärka den svenska livsmedelsproduktionen.

– Tina kommer till oss med gedigen erfarenhet från livsmedelssektorn, hon har en djup förståelse för såväl marknad, som kommunikation och konsumentens beteende, och är en erfaren ledare. Jag är övertygad om att Tina tillsammans med Från Sverige-märkningens kompetenta team av medarbetare och engagerade styrelse kommer att fortsätta utveckla och leda märket mot nya framgångar, säger Åsa Odell, styrelseordförande för Svenskmärkning AB.

Idag märker 228 företag med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige och cirka 12 000 produkter är godkända för märkningen.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland