PolarVentures blir delägare i snabbmatskedja

PUBLICERAD: 27 oktober 2023
UPPDATERAD: 9 november
Från vänster Magnus Bringhammar, Karin Bodin och Anders Hellman. Foto: Pressbild

Polarbrödsgruppens nystartade bolag PolarVentures har köpt 49 procent av snabbmatskedjan Råvara, som har fokus på mer naturliga och hälsosamma rätter till människor på väg.

PolarVentures investerar i och samarbetar med entreprenörer i matsystemet för att skapa nya affärer och framtidssäkra Polarbrödskoncernen. Visionen är att tillsammans göra njutning, hälsa och hållbarhet tillgängligt för fler.

– Nu startar vi upp PolarVentures, ett bolag som ska arbeta för att snabba på omställningen till ett regenerativt matsystem, ett system som stärker vår planet, inte utarmar den. Vi erbjuder njutning, hälsa och hållbarhet. Att kroka arm med Anders Hellman och få följa med på hans fantastiska resa med Råvara är ett sätt för oss att lära oss mer om god och hälsosam mat, säger Polarbrödsgruppens koncern-vd Karin Bodin.

Råvara är den första stora satsningen för PolarVentures. Planen är att fortsätta bygga och investera i bolag som stöttar koncernens arbete med omställning inom matsystemet.

– I detta första projekt med Råvara finns tydliga expansionsplaner. Målet är att skala upp verksamheten och etablera Råvara på fler orter i landet, säger Magnus Bringhammar, vice vd och CFO på Polarbrödsgruppen.

Råvara finns med sina restaurangbodar i Luleå, Boden, Piteå och Skellefteå och beskrivs som ett modernt och hälsosamt alternativ till den traditionella snabbmaten med fokus på gästernas hälsa och välmående.

– Jag vill förändra branschen mot det mer naturliga och hälsosamma och erbjuda något som smakar fantastiskt och som gör gott för gästens inre välmående. Tillsammans med PolarVentures kan vi göra skillnad, på riktigt. Vi delar värdeskapande grundvärderingar, samtidigt som vi kompletterar varandra för att ta Råvara till nya marknader, säger Råvaras grundare och ägare Anders Hellman.

 

Läs vidare

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210