SIA Glass fördubblar kapaciteten

PUBLICERAD: 18 oktober 2023
UPPDATERAD: 19 oktober
SIA Glass vd Stefan Carlsson. Foto: Pressbild

Den 16 oktober invigdes utbyggnaden av SIA Glass fabrik i Slöinge, Glassiversum, som är företagets hittills största investering på närmare 300 miljoner kronor. Satsningen kommer att dubbla fabrikens kapacitet.

Med den nya delen Glassiversum (som har fått namnet genom en intern omröstning på företaget) skapar SIA Glass nya möjligheter att hålla jämna steg med efterfrågan. Kapaciteten för glassproduktionen fördubblas, med potential för 40 miljoner liter glass per år baserat på vanligt tvåskift.

– Vi möjliggör vår fortsatta tillväxtresa med svenska produkter och hög andel svenska råvaror. Vi kommer att kunna skapa ännu mer innovativa produkter med modernare utrustning och vi får en betydligt mer hållbar produktion, vilket var viktigt, säger Stefan Carlsson, vd på SIA Glass.

Byggnationen av den 3 000 kvadratmeter stora tillbyggnaden startade 2021. Nu är alla nya maskiner på plats och produktionen kommer att vara i full drift i januari 2024.

Glassiversum blir energisnålare än den äldre verksamheten, får en mer vattensnål produktion, en ny reningsanläggning som släpper ut renare vatten och en bättre arbetsmiljö avseende ljud och ljus.

– Vi satte ett tydligt mål från början. Glassiversum skulle klara miljöcertifieringen Miljöbyggnad Guld och det har vi gjort, såväl med en sjyst inomhusmiljö som en låg energiförbrukning, det är vi stolta över, säger Helena Stenström, hållbarhetschef på Bertegruppen som SIA Glass är en del av.

Miljöcertifieringen görs av Sweden Green Building Council. Guld är en nivå för byggnader med en uttalad miljöprofil.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland