Oatly tillsätter en ny vd

PUBLICERAD: 17 maj 2023
UPPDATERAD: 17 maj
Jean-Christophe Flatin, till vänster, blir ny vd på Oatly efter Toni Petersson. Foto: Pressbild

Havredrycksföretaget Oatly har utsett Jean-Christophe Flatin till ny vd efter Toni Petersson, som övergår till rollen som medordförande i styrelsen.

Den 1 juni tillträder Jean-Christophe Flatin som vd för Oatly. Han rekryterades till företaget för ett år sedan som Global President och har tillsammans med Oatlys operativa chef Daniel Ordoñez lett flera initiativ som uppges ha resulterat i omedelbara, positiva effekter.

Jean-Christophe Flatin har sedan tidigare över 30 års erfarenhet från Mars-koncernen, bland annat som vd för hund- och kattmatsbolaget Royal Canin.

Toni Peterson, som har varit vd på Oatly sedan 2012, blir styrelseordförande tillsammans med den nuvarande ordföranden Eric Melloul. Han kommer främst att fokusera på strategiska initiativ och bolagets kinesiska verksamhet samt på Oatlys kultur och visioner.

Läs vidare

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210