Yuncture investerar i Nothing F!SHY

PUBLICERAD: 6 mars 2023
UPPDATERAD: 9 mars
Nothing F!SHYs grundare fr v Ola Secher och Jared Christensen. Foto: Pressbild

Nothing F!SHYs veganska, fiskliknande produkter har hittills enbart sålts till foodservicegrossister. Nu hoppas de båda grundarna kunna ta produkterna in i dagligvaruhandeln tillsammans med Yuncture Food & Retail, som investerar i företaget.

Nothing F!SHY startades 2021 med ambitionen att kunna erbjuda något helt nytt och unikt till det veganska utbud som idag domineras av köttsubstitut. Resultatet blev veganska fiskliknande panerade produkter som har smak, utseende och konsistens som vit fisk. I produktsortimentet finns både filéer, burgare och nuggets.

Grundarna Ola Secher och Jared Christensen, som har lång bakgrund som kökschefer på restauranger världen över, säger att Yuncture var det självklara valet av investerare för att företaget ska hitta fler försäljningskanaler.

”Nothing F!SHY är ett mycket innovativt företag som snabbt fått intresse från både offentliga sektorn, foodservice samt dagligvaruhandeln. Med Ola och Jareds kombinerade erfarenhet ser vi mycket positivt på bolagets utveckling”, säger Mats Bejmyr, VD i Yuncture Food & Retail.

Utöver Yuncture Food & Retail investerar även investmentbolaget Eqventus i Nothing F!SHY.

Yuncture Food & Retail investerar i innovativa affärsidéer och bolag som snabbt etablerar sig inom detaljhandeln. Genom att tillföra kapital, spetskompetens, kontakter och engagemang utvecklar de bolagen tillsammans med grundarna.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström