Henrik Samuelson lämnar Paulig – blir vd för Convini

PUBLICERAD: 6 maj 2025
UPPDATERAD: 8 maj
Henrik Samuelsson tillträder som vd för Convini den 1 augusti 2025. Foto: Pressbild

Henrik Samuelson, för närvarande Senior Vice President och medlem i koncernledningen för Paulig Group, har utsetts till ny vd i Convini. Han tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Henrik Samuelsson har en lång erfarenhet av ledande poster inom livsmedelsbranschen och näringslivet, senast som Senior Vice President och medlem i koncernledningen för Paulig Group. Han har tidigare även arbetat inom bland annat Orkla, Lindt och Unilever.

– Jag ser fram emot att fortsätta den resa som Convini har påbörjat – med fullt fokus på hållbar tillväxt, kundupplevelse och marknadsledarskap inom mat och dryck på jobbet, säger Henrik Samuelson.

Convini, som är en av Europas ledande leverantörer av obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar för arbetsplatser, finns idag hos över 5 000 företag och driver drygt 2 400 obemannade måltidsbutiker i Sverige och Tyskland.

Växlar upp för nästa fas
– Vi är mycket glada och stolta över att välkomna Henrik till oss, en strategisk och handlingskraftig ledare med dokumenterad erfarenhet av konsumentprodukter samt att driva tillväxt och internationell expansion. Henrik har dessutom stor erfarenhet av att arbeta och leda familjeägda bolag där kultur och värderingar är ryggraden i företaget. Vi ser mycket fram emot att få honom ombord när vi nu växlar upp för nästa fas, säger Johan Färnstrand, styrelseordförande för Convini.

Henrik Samuelsson efterträder Mats Palmquist, som efter sju år i rollen går vidare till Orkla.

– Vi vill rikta ett varmt och innerligt tack till Mats Palmquist för hans ledarskap och stora engagemang. Under hans tid vid rodret har Convini tredubblat omsättningen med god lönsamhet och vi är på god väg att nå målet om en miljard kronor i omsättning till 2025. Vi är mycket tacksamma för hans insatser och den stabila grund han lämnar efter sig för framtiden, säger Johan Färnstrand.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt

Nytt samarbete om fossilfri mineralgödsel

Lantmännen och Arla har tecknat ett avtal om fossilfri mineralgödsel, som ska minska lantbrukets klimatavtryck.
mineralgödsel

BUBS lanseras på den amerikanska marknaden

Orkla Snacks lanserar godisvarumärket BUBS på den amerikanska marknaden under hösten 2025.
Bubs i godisskål