Krinova utsedd till nationell excellensinkubator

PUBLICERAD: 21 februari 2025
UPPDATERAD: 21 februari
Massimiliano Pattara och Klara Lindström, båda business designers på Krinova inkubator, gläds åt att Krinova återigen blivit utsedd till excellensinkubator. Foto: Pressbild

Krinova Incubator & Science Park har fått förnyat förtroende från Vinnova och är utsedd till en av Sveriges excellensinkubatorer för perioden 2025-2029.

Excellensinkubatorer är en satsning av Vinnova för att stötta etablerade, högkvalitativa inkubatorer med tydliga processer, innovativa erbjudanden samt aktivt arbete med hållbarhet och jämställdhet.

Med utmärkelsen följer även finansiering från Vinnova, där Krinova kan erhålla 14,6 miljoner kronor under fyra år – förutsatt att en medfinansiering på 24,8 miljoner kronor säkras.

– Det här är en femdubbling av den finansiering vi erhöll från Vinnova under föregående period, vilket vi ser som en bekräftelse på den positiva utvecklingen av såväl inkubatorn som bolagen. En ökad finansiering ger oss möjlighet att stärka stödet och värdet till bolagen, säger Massimiliano Pattara, Business Designer på Krinova Inkubator.

Välkomnar bolag från hela landet
Som Sveriges enda inkubator med en renodlad livsmedelsprofil välkomnar Krinova bolag från hela landet och spelar en nyckelroll i utvecklingen av framtidens livsmedelssektor.

– Det här är en kvalitetsstämpel och ett kvitto på Krinovas förmåga att skapa värde för företag. Utnämningen som nationell excellensinkubator visar att Vinnova erkänner vårt strukturerade arbetssätt, vår kompetens och vår förmåga att stödja innovativa livsmedelsföretag med internationell tillväxtpotential, säger Ulrika Hasselgren, vd för Krinova Incubator & Science Park.

Krinovas inkubator har stöttat en rad framgångsrika bolag inom livsmedelssektorn, bland andra Angry Camel, Nothing Fishy och Foodtel.

 

Senaste nytt

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Skånemejerier presenterar årets julprodukter: Nyheten Vaniljyoghurt med smak av julkola och den återkommande Pepparkaksfilen.
jul-lanseringar_16-9
Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Pressbyrån PBX lanserar flera höstnyheter – från svampkaffe och kakaofria chokladkakor till insektsbaserat snacks.
PBX Nyheter
Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Läs vidare

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Plant Protein Production AB i Jämjö ska producera svenskt växtbaserat protein av åkerböna.
Skärmavbild 2025-11-10 kl. 11.56.46
125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion

Tetra Pak Factory OS är en ny AI-driven plattform för livsmedelsproduktion – en skalbar och modulär lösning som kopplar ihop hela fabriken.
Tetra Pak® Factory OS™
Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion