Krinova utsedd till nationell excellensinkubator

PUBLICERAD: 21 februari 2025
UPPDATERAD: 21 februari
Massimiliano Pattara och Klara Lindström, båda business designers på Krinova inkubator, gläds åt att Krinova återigen blivit utsedd till excellensinkubator. Foto: Pressbild

Krinova Incubator & Science Park har fått förnyat förtroende från Vinnova och är utsedd till en av Sveriges excellensinkubatorer för perioden 2025-2029.

Excellensinkubatorer är en satsning av Vinnova för att stötta etablerade, högkvalitativa inkubatorer med tydliga processer, innovativa erbjudanden samt aktivt arbete med hållbarhet och jämställdhet.

Med utmärkelsen följer även finansiering från Vinnova, där Krinova kan erhålla 14,6 miljoner kronor under fyra år – förutsatt att en medfinansiering på 24,8 miljoner kronor säkras.

– Det här är en femdubbling av den finansiering vi erhöll från Vinnova under föregående period, vilket vi ser som en bekräftelse på den positiva utvecklingen av såväl inkubatorn som bolagen. En ökad finansiering ger oss möjlighet att stärka stödet och värdet till bolagen, säger Massimiliano Pattara, Business Designer på Krinova Inkubator.

Välkomnar bolag från hela landet
Som Sveriges enda inkubator med en renodlad livsmedelsprofil välkomnar Krinova bolag från hela landet och spelar en nyckelroll i utvecklingen av framtidens livsmedelssektor.

– Det här är en kvalitetsstämpel och ett kvitto på Krinovas förmåga att skapa värde för företag. Utnämningen som nationell excellensinkubator visar att Vinnova erkänner vårt strukturerade arbetssätt, vår kompetens och vår förmåga att stödja innovativa livsmedelsföretag med internationell tillväxtpotential, säger Ulrika Hasselgren, vd för Krinova Incubator & Science Park.

Krinovas inkubator har stöttat en rad framgångsrika bolag inom livsmedelssektorn, bland andra Angry Camel, Nothing Fishy och Foodtel.

 

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt