
Det svenska livsmedelsföretaget Nothing F!shy, som utvecklar växtbaserade alternativ till fiskprodukter, har tagit hem utmärkelsen Årets Livsmedelsnyhet vid FFCR Innovation Awards 2025.
Under FFCR Innovation Awards har en expertjury tillsammans med branschfolk och besökare på Fastfood & Café och Restaurangexpo-mässan, FFCR, i Stockholm fått rösta fram de mest innovativa livsmedelsprodukterna på marknaden.
Utmärkelsen Årets Livsmedelsnyhet 2025 går till Nothing F!shy, som utvecklar och producerar växtbaserade alternativ till fiskprodukter. Genom innovativa råvaror och smakupplevelser utmanar de traditionella matvanor och skapar ett mer hållbart sätt att njuta av ”fisk” utan att påverka haven.
– Vi är otroligt stolta och glada över att vinna detta pris! Det är en bekräftelse på att vi är på rätt väg i vårt arbete med att utveckla växtbaserade alternativ som inte kompromissar med smak, konsistens eller kvalitet, säger Ola Secher, en av grundarna till Nothing F!shy.
Hälsosamt och klimatvänligt i fokus
Nothing F!shy har utvecklat sina växtbaserade fiskalternativ med fokus på att erbjuda ett både hälsosamt och klimatvänligt val för konsumenter och restauranger.
– Vi drivs av en passion för att skapa produkter som gör skillnad, både för människor och planeten. Den här utmärkelsen inspirerar oss att fortsätta vår resa och utveckla ännu fler innovativa och smakrika alternativ, säger Jared Christensen, medgrundare till Nothing F!shy.
Utmärkelsen delades ut på Fastfood & Café och Restaurangexpo på Kistamässan den 30 januari.