Nothing F!shy får innovationspris

PUBLICERAD: 31 januari 2025
UPPDATERAD: 31 januari
Nothing F!shy utvecklar och producerar växtbaserade alternativ till fiskprodukter. Foto: Pressbild

Det svenska livsmedelsföretaget Nothing F!shy, som utvecklar växtbaserade alternativ till fiskprodukter, har tagit hem utmärkelsen Årets Livsmedelsnyhet vid FFCR Innovation Awards 2025.

Under FFCR Innovation Awards har en expertjury tillsammans med branschfolk och besökare på Fastfood & Café och Restaurangexpo-mässan, FFCR, i Stockholm fått rösta fram de mest innovativa livsmedelsprodukterna på marknaden.

Utmärkelsen Årets Livsmedelsnyhet 2025 går till Nothing F!shy, som utvecklar och producerar växtbaserade alternativ till fiskprodukter. Genom innovativa råvaror och smakupplevelser utmanar de traditionella matvanor och skapar ett mer hållbart sätt att njuta av ”fisk” utan att påverka haven.

– Vi är otroligt stolta och glada över att vinna detta pris! Det är en bekräftelse på att vi är på rätt väg i vårt arbete med att utveckla växtbaserade alternativ som inte kompromissar med smak, konsistens eller kvalitet, säger Ola Secher, en av grundarna till Nothing F!shy.

Hälsosamt och klimatvänligt i fokus
Nothing F!shy har utvecklat sina växtbaserade fiskalternativ med fokus på att erbjuda ett både hälsosamt och klimatvänligt val för konsumenter och restauranger.

– Vi drivs av en passion för att skapa produkter som gör skillnad, både för människor och planeten. Den här utmärkelsen inspirerar oss att fortsätta vår resa och utveckla ännu fler innovativa och smakrika alternativ, säger Jared Christensen, medgrundare till Nothing F!shy.

Utmärkelsen delades ut på Fastfood & Café och Restaurangexpo på Kistamässan den 30 januari.

Senaste nytt

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Läs vidare

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar