Sverige tar brons i Bocuse d'Or 2025

PUBLICERAD: 28 januari 2025
UPPDATERAD: 28 januari
Bocuse d’Or Team Sweden: fr v Noel Moglia, commis, Gustav Leonhardt och Peter Asp Jelksäter, Team Swedens coach. Foto: Gustaf Björnsson

Det blev en bronsmedalj för Sverige i Bocuse d’Or 2025, världens mest prestigefyllda gastronomiska tävling. Vann gjorde Frankrike och Danmark tog silver.

Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i Bocuse d’Or, och hans team säkrade brons i Bocuse d’Or 2025, som avgjordes i Lyon den 26-27 januari.

Lagen tävlade under två intensiva dagar. Gustav Leonhardts första rätt var hummerglacerad havsgös med bland annat rot- och blekselleri. Den andra rätten hade rådjur som huvudingrediens.

– Vi är stolta över vår insats i årets Bocuse d’Or. Nivån har varit extremt hög och vi har verkligen fått visa vad svensk gastronomi står för. Att vi dessutom får åka hem med en bronsstatyett är en otrolig ära och ett bevis på det hårda arbete och den passion som vårt team har lagt ner, säger Gustav Leonhardt.

”Svenskt mathantverk”
På plats i Lyon fanns även Tommy Myllymäki, president för Bocuse d’Or Sverige:
– Gustav och hans team har visat vad som är möjligt genom att kombinera svenskt mathantverk med innovativt tänkande. Deras prestation är en enastående insats som kommer att inspirera hela den svenska restaurangbranschen. Som någon som själv har tävlat i Bocuse d’Or vet jag vilken otrolig resa detta är – en resa som kräver passion, dedikation och ett enormt lagarbete, och jag är otroligt stolt över att det svenska teamet har visat prov på allt detta under dessa dagar.

Senaste nytt

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Läs vidare

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Stacky's ägare köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2