
Det blev en bronsmedalj för Sverige i Bocuse d’Or 2025, världens mest prestigefyllda gastronomiska tävling. Vann gjorde Frankrike och Danmark tog silver.
Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i Bocuse d’Or, och hans team säkrade brons i Bocuse d’Or 2025, som avgjordes i Lyon den 26-27 januari.
Lagen tävlade under två intensiva dagar. Gustav Leonhardts första rätt var hummerglacerad havsgös med bland annat rot- och blekselleri. Den andra rätten hade rådjur som huvudingrediens.
– Vi är stolta över vår insats i årets Bocuse d’Or. Nivån har varit extremt hög och vi har verkligen fått visa vad svensk gastronomi står för. Att vi dessutom får åka hem med en bronsstatyett är en otrolig ära och ett bevis på det hårda arbete och den passion som vårt team har lagt ner, säger Gustav Leonhardt.
”Svenskt mathantverk”
På plats i Lyon fanns även Tommy Myllymäki, president för Bocuse d’Or Sverige:
– Gustav och hans team har visat vad som är möjligt genom att kombinera svenskt mathantverk med innovativt tänkande. Deras prestation är en enastående insats som kommer att inspirera hela den svenska restaurangbranschen. Som någon som själv har tävlat i Bocuse d’Or vet jag vilken otrolig resa detta är – en resa som kräver passion, dedikation och ett enormt lagarbete, och jag är otroligt stolt över att det svenska teamet har visat prov på allt detta under dessa dagar.