Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

PUBLICERAD: 26 november 2024
UPPDATERAD: 28 november
Årets julsortiment från Skånemejerier inkluderar Bravo Vinter, Skånemejerier Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka. Foto: Pressbild

Skånemejerier presenterar årets julprodukter inspirerade av julens traditionella smaker och kryddor: Pepparkaksfil, Vaniljyoghurt Pepparkaka och Bravo Vinter.

Bravo Vinter har en smak av äpple, kanel, kardemumma och vanilj. Den kan drickas kall, men även värmas och avnjutas under kalla dagar på utflykten, i pulkabacken eller som ett alkoholfritt alternativ till glögg. Drycken innehåller inget tillsatt socker, bara naturligt förekommande sockerarter från frukt.

Skånemejerier Pepparkaksfil 2,7 % kombinerar filens naturliga syrlighet med pepparkakssmak. Även Skånemejerier Vaniljyoghurt Pepparkaka har fått smak av pepparkaka.

– Med dessa produkter vill vi erbjuda julens klassiska smaker och bidra med härlig julstämning för både stora och små. Det är återkommande favoriter som för många konsumenter har blivit en självklar del av julen. Pepparkaksfilen och vaniljyoghurten är givetvis gjorda på mjölk från våra gårdar i södra Sverige, säger Anette Gregow, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Skånemejerier.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Valio Middagsmagi: Färska ostcrèmer & grytbaser

Valio släpper den nya produktserien Valio Middagsmagi med grytbaser och smaksatta ostcrèmer som ska underlätta matlagningen.
Valio_Middagsmagi_range

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström