Stöd till samarbeten inom matkultur och mathantverk

PUBLICERAD: 22 november 2024
UPPDATERAD: 22 november
Camilla Bender Larson är näringsutvecklare på Jordbruksverket. Foto Anna Hållams / Jordbruksverket

Jordbruksverket utlyser 45 miljoner kronor till samarbetsprojekt mellan aktörer inom matkultur och mathantverk. Fokus är hur kunskap och attitydförändringar kan bidra till en mer robust livsmedelsförsörjning.

Stödet från Jordbruksverket kan sökas för samarbetsinsatser som fungerar kunskapshöjande och attitydförändrande kopplat till matkultur och mathantverk och bidrar till arbetet med ett robust livsmedelssystem.

– Vi ser att samarbete, kunskapsöverföring och ökad riskdelning kring lokala livsmedel, matkultur och mathantverk kan bidra till en mer robust livsmedelsförsörjning i landet, säger Camilla Bender Larson, näringsutvecklare på Jordbruksverket.

Myndigheter, kommuner, regioner, föreningar, organisationer och företag kan söka stödet fram till den 13 februari 2025.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström