Två pionjärer inom växtbaserat går samman

PUBLICERAD: 14 november 2024
UPPDATERAD: 14 november
Farmers & Chefs och Aloba Foods går samman och skapar matkonceptet ”Eat more greens” under det gemensamma varumärket Farmers & Chefs. Foto: Pressbild

Farmers & Chefs och Aloba Foods, två bolag inom växtbaserade livsmedel, slår sig ihop och skapar matkonceptet ”Eat more greens” med såser, smaksättning och växtbaserade proteiner. 

Farmers & Chefs har specialiserat sig på växtbaserade såser och smaksättningsprodukter, medan Aloba Foods är känt för sina växtbaserade proteiner med ingredienser från svenska åkrar och havsodlade norska alger.

Nu slår sig de både pionjärerna inom växtbaserade livsmedel samman och erbjuder tillsammans matkonceptet ”Eat More Greens” med såser, smaksättning och växtbaserade proteiner. Affären kommer att drivas under det gemensamma varumärket Farmers & Chefs med huvudkontor i Stockholm och produktutveckling i Påarp, Skåne. Fokus ligger på produktutveckling, med målet att leda branschen med nästa generations växtbaserade livsmedel.

”Ska sänka barriärerna”
– Vi är otroligt glada över att kunna förena våra resurser och vår kompetens. Jag ser fram emot att tillsammans utveckla nya produkter och driva vårt matkoncept inom växtbaserade livsmedel, där smak, hälsa och hållbarhet står i fokus. Vi ska sänka barriärerna och göra det godare och enklare att äta mer grönt, säger Farmers & Chefs vd Karsten Becht.

I Farmers & Chefs portfölj finns också varumärken, som Nicks och El Taco Truck. Bakom bolaget står bland andra Nicoya som investerar i foodtech, familjen Mattsson, grundare av Santa Maria, samt Vätterleden Ventures, som investerar i tillväxtbolag med inriktning på hållbarhet.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström