Henrik Samuelson ny ordförande för FoodDrinkEurope

PUBLICERAD: 11 november 2024
UPPDATERAD: 11 november
Henrik Samuelson, SVP Customer Brands på Paulig, har utsetts till ny ordförande i den europeiska branschorganisationen FoodDrinkEurope. Foto: Paulig

Henrik Samuelson, SVP Customer Brands på Paulig, har valts till ny ordförande i den europeiska branschorganisationen FoodDrinkEurope. Han är den första svensken på posten.

Henrik Samuelsson har arbetat inom Paulig sedan 2014 och representerar sedan 2021 de nordiska länderna och Estland i FoodDrinkEuropes styrelse. Han är ledamot i Livsmedelsföretagens styrelse sedan 2019 och har även fyra år som ordförande för Dagligvaruleverantörerna (DLF). bakom sig

– Jag är mycket hedrad över att ha fått förtroendet att ta över som ordförande i FoodDrinkEurope. Livsmedelsindustrin spelar en avgörande roll för EU:s politiska mål om konkurrenskraft, hållbarhet och säker tillgång på mat och dryck. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med hela den europeiska branschen och stärka våra partnerskap med beslutsfattare, lantbrukare, dagligvaruhandel, konsumenter och andra intressen för att driva på för en varaktig och positiv förändring av våra livsmedelssystem, säger Henrik Samuelson.

Största tillverkningsindustrin i Europa
Livsmedelsindustrin är den största tillverkningsindustrin i Europa och omfattar närmare 300 000 företag, varav 99 procent utgörs av små och medelstora företag, med 4,6 miljoner anställda.

– På Livsmedelsföretagen är vi otroligt glada och stolta över valet av Henrik som ny ordförande. Betydelsen av FoodDrinkEurope som en samlande kraft för livsmedelsindustrin i EU går knappast att överskatta, inte minst med tanke på att så gott som all lagstiftning som reglerar branschen beslutas i Bryssel. Livsmedelsföretagen är sedan många år en av de mest aktiva medlemmarna inom FoodDrinkEurope och ser nu fram emot att ytterligare fördjupa samarbetet med våra europeiska kollegor. Med valet av Henrik har FoodDrinkEurope fått en engagerad och kunnig ordförande som kommer vara en stor tillgång i att göra livsmedelsindustrins röst hörd inom EU, säger Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström