Granarolo Quattrocento nu störst i Sverige

PUBLICERAD: 21 oktober 2024
UPPDATERAD: 24 oktober
Granarolo Quattrocento 1 kg är en hårdost av komjölk från norra Italien som påminner om Parmigiano Reggiano och Grana Padano. Foto: Pressbild

Hårdosten Granarolo Quattrocento 1 kilo, som lanserades i Sverige 2020, har blivit den enskilt mest sålda italienska hårdosten på den svenska marknaden och därmed utkonkurrerat klassiker som Parmigiano Reggiano och Grana Padano.

Granarolo Quattrocento är en hårdost av komjölk från norra Italien som påminner om Parmigiano Reggiano och Grana Padano. Sedan lanseringen i Sverige har försäljningen av Granarolo Quattrocento 1 kilo ökat stadigt. Osten säljer nu mest i volym, 8,2 procent, och kommer på andra plats i värde, 5,5 procent, av den totala marknaden för italiensk hårdost.

– Vi hade höga förväntningar på Granarolo Quattrocento vid lanseringen 2020. Men att på bara några år gå från noll till att toppa försäljningen av italiensk hårdost överträffar alla förväntningar med råge. Det är en otrolig bekräftelse på att svenskarna värdesätter äkta italiensk ost, säger Luca Tonin, vd på Granarolo Nordic.

Bredare distribution av Granarolo färskostar
Under hösten har Granarolo Nordic också fått bredare distribution av tre italienska färskostar. Granarolo Stracchino lanserades i Sverige våren 2024 och finns nu på samtliga kedjor. I Italien är det den populäraste färskosten efter Mozzarella. Miniburratan Granarolo Burratine finns på Ica och Axfood och Granarolo Taleggio säljs på Ica.

Granarolo är den största italienska mejerigruppen och ägs av 700 italienska mjölkbönder. Ost från Granarolo tillverkas alltid av 100 procent italiensk mjölk i Italien.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning