Dafgårds lanserar en 50/50-köttbulle med hälften morot och broccoli, hälften nötkött. Produkten säljs djupfryst i 500-gramspåsar.
Dafgårds nya hybridköttbulle med hälften grönsaker, som morot och broccoli, har en lägre fetthalt än de vanliga köttbullarna. Frida Johansson, Product Manager på Dafgårds, beskriver den som ett mer hälsosamt alternativ med en ”saftig och balanserad smak”.
– Vi vill göra det enklare för familjer att äta mer grönsaker utan att kompromissa med smaken. Med den här köttbullen får vi en fantastisk möjlighet att kombinera det bästa av två världar: goda smaker och grönsaker. Vi hoppas att vår hybridköttbulle kan bidra till att barn i framtiden ska uppskatta grönsaker ännu mer. Den passar lika bra till vardagsmiddagar som till festligare tillfällen, säger Frida Johansson.
Samarbete med Barncancerfonden
I samband med lanseringen av hybridköttbullen fortsätter Dafgårds samarbete med Barncancerfonden som inleddes förra året. Barncancerfondens logotyp finns på den nya köttbullens förpackning och en del av försäljningen fram till årsskiftet går till kampen mot barncancer.