Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

PUBLICERAD: 2 oktober 2024
UPPDATERAD: 2 oktober
Dafgårds nya hybridköttbulle består till cirka hälften av nötkött och hälften grönsaker, som morot och broccoli. Foto: Pressbild

Dafgårds lanserar en 50/50-köttbulle med hälften morot och broccoli, hälften nötkött. Produkten säljs djupfryst i 500-gramspåsar.

Dafgårds nya hybridköttbulle med hälften grönsaker, som morot och broccoli, har en lägre fetthalt än de vanliga köttbullarna. Frida Johansson, Product Manager på Dafgårds, beskriver den som ett mer hälsosamt alternativ med en ”saftig och balanserad smak”.

– Vi vill göra det enklare för familjer att äta mer grönsaker utan att kompromissa med smaken. Med den här köttbullen får vi en fantastisk möjlighet att kombinera det bästa av två världar: goda smaker och grönsaker. Vi hoppas att vår hybridköttbulle kan bidra till att barn i framtiden ska uppskatta grönsaker ännu mer. Den passar lika bra till vardagsmiddagar som till festligare tillfällen, säger Frida Johansson.

Samarbete med Barncancerfonden
I samband med lanseringen av hybridköttbullen fortsätter Dafgårds samarbete med Barncancerfonden som inleddes förra året. Barncancerfondens logotyp finns på den nya köttbullens förpackning och en del av försäljningen fram till årsskiftet går till kampen mot barncancer.

Läs vidare

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Abba presenterar Årets smak 2024: Kalles Sill

I Årets smak 2024 har Abbas sill fått smaksättning av 70-årsjubilerande Kalles Kaviar.
Abba_Kallessill_Burk_Kaviar_1920x1080

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.