Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

PUBLICERAD: 25 september 2024
UPPDATERAD: 30 september
Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost från Oddlygood. Foto: Pressbild

Oddlygood lanserar Cheezington Oh Protein – ett nytt växtbaserat alternativ till ost i block som är både skiv- och smältbart.

Cheezington Oh Protein är en nyhet i Oddlygoods sortiment av växtbaserade alternativ till ost. Den beskrivs ha en fyllig smak och en konsistens som gör den både skiv- och smältbar för ett flertal användningsområden, som smörgåspålägg, på pizza eller i en dippsås.

Oddlygood Cheezington Oh Protein har en proteinhalt på tio procent och är berikad med vitaminerna B2, B12 och D samt mineralen kalcium.

– Vi har länge strävat efter att skapa en växtbaserad ost som har full smak, optimal konsistens, smälter perfekt och innehåller mer protein – och nu är den äntligen här. Vi vill göra det enkelt för matälskare över hela världen att välja växtbaserade alternativ utan att behöva kompromissa med varken smak, innehåll eller textur, säger Nina Gillsvik, global CMO hos Oddlygood.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Abba presenterar Årets smak 2024: Kalles Sill

I Årets smak 2024 har Abbas sill fått smaksättning av 70-årsjubilerande Kalles Kaviar.
Abba_Kallessill_Burk_Kaviar_1920x1080

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.