Yipin lanserar tempeh som helbit

PUBLICERAD: 6 september 2024
UPPDATERAD: 5 september
Nu finns Yipins naturella tempeh även i helbit. Foto: Emma Shevtzoff

Familjeföretaget Yipin lanserar sin tredje tempeh-produkt: Tempeh helbit naturell i 200-gramsförpackning.

Efter lanseringen av de färdigtärnade tempeh-varianterna Tempeh Original och Tempeh Teriyaki lanserar Yipin nu naturell tempeh som helbit.

– Vi har fått så många önskemål om tempeh som helbit. Konsumenterna vill kunna skära produkten till valfritt format för att kunna använda tempeh i många fler rätter. Vi är glada över att kunna möta efterfrågan och förhoppningsvis växa tempeh-kategorin ytterligare, berättar Joceline Lu, medgrundare av Yipin och dotter i familjen Lu.

Tempeh helbit naturell görs av fermenterade sojabönor och har ett proteininnehåll på 19 procent.

Sedan 1998 gör familjen Lu svensktillverkad tofu i Vallentuna av sojabönor efter ett gammalt kinesiskt familjerecept. Företaget tillverkar även tempeh, nudlar, asiatiska såser och färdigrätter

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.