Ica storsatsar på svensk och lokal mat

PUBLICERAD: 28 maj 2024
UPPDATERAD: 30 maj
– Nu tar vi på Ica ännu ett stort steg framåt för att främja svensk matproduktion och göra det ännu enklare för våra kunder att välja svenskt och lokalt, säger Fredrik Kullberg, marknadschef på Ica Sverige. Foto: Pressbild

Ica genomför sin hittills mest omfattande kampanj med fokus på svensk och lokal mat. Syftet är att lyfta fram betydelsen av svensk livsmedelsproduktion och de svenska mervärdena samt göra det enklare för de kunder som vill välja svensk och lokal mat.

Sedan 2014 har Ica samarbetat med LRF, Lantbrukarnas Riksförbund, för att öka försäljningen av svensk mat. Idag erbjuder kedjan över 7 000 lokala och svenska varor, däribland Icas egna märkesvaror, med mer än 800 svenskproducerade artiklar.

– Nu tar vi på Ica ännu ett stort steg framåt för att främja svensk matproduktion och göra det ännu enklare för våra kunder att välja svenskt och lokalt. Under de kommande tre veckorna kör vi vår mest omfattande marknadskampanj någonsin, som kommer att synas över hela landet – från TV och radio till online och inte minst i landets Ica-butiker, säger Fredrik Kullberg, marknadschef på Ica Sverige.

Varje Ica-butik kan anpassa sitt sortiment efter den lokala efterfrågan. En nyligen genomförd undersökning visar till exempel att Ica-butikerna erbjuder över 1 500 sorters lokala korvar och mer än 280 sorters lokal honung.

Ica utvecklar även egna svenskproducerade produkter som alternativ till sådana som traditionellt inte kommer från Sverige. Några exempel är Icas Goudaost och norrländsk grillost. För att kunderna lättare ska hitta svenska och lokala produkter används Från Sverige- märkningen samt de egna märkningarna ”Härifrån Sverige” och ”Härifrån trakten”.

Läs vidare

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd

Cloetta Sveriges nya vd Ulrika Palm kommer närmast från rollen som Division Director Nordics för Midsona Sverige AB.
palm

Mindre salt i bröd och charkprodukter

Saltinnehållet i bröd och charkprodukter som köps i butik har minskat betydligt de senaste åren.
Bröd

Senaste nytt

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd

Cloetta Sveriges nya vd Ulrika Palm kommer närmast från rollen som Division Director Nordics för Midsona Sverige AB.
palm

Mindre salt i bröd och charkprodukter

Saltinnehållet i bröd och charkprodukter som köps i butik har minskat betydligt de senaste åren.
Bröd