Vårens nyheter från Arla

PUBLICERAD: 24 maj 2024
UPPDATERAD: 24 maj
Bland Arlas vårnyheter finns det proteinrika mellanmålet Arla Protein Pouches i smakerna Mango respektive vanilj. Varje förpackning innehåller 20 gram protein. Foto: Arla

Bland Arlas vårnyheter finns en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och Starbucks Chilled Coffee i ny PET-förpackning och två nya smaker.

Arla Ko Laktosfri Mjölkdryck+ är en helt ny laktosfri mjölkdryck med låg fetthalt och högt innehåll av protein och kalcium. Den innehåller även vitamin B12 & D.

– Med Mjölkdryck+ kan du få i dig ännu mer protein och kalcium men också vitamin B12 & D bara genom att addera den i kaffet, smoothien eller pannkakan. Gör mindre, få mer. Att den är laktosfri är också ett plus för alla som är känsliga mot laktos och vill ha en produkt som är lättare för magen, säger Sandra Eriksson, Brand Manager för Arla Laktosfri.

Yoggi med körsbärssmak
Yoggi släpper årets smak, Cherrylicious, som blir den första fruktyoghurten på marknaden smaksatt med körsbär.

– Ända sedan vi började med tillfälliga smaker har det varit en succé och smakerna blir ofta mycket omtyckta, ibland så pass att de får en permanent plats i butikshyllorna. Det känns extra kul att lansera den första fruktyoghurten smaksatt med körsbär som vi tror kommer att uppskattas av många. Det är en härligt krämig fruktyoghurt som kan avnjutas hela dagen – som en smarrig start på dagen till frukost, ett välsmakande och praktiskt mellanmål eller varför inte som en enkel dessert som fortfarande känns lyxig, säger Emma Barkström, ansvarig för Yoggi på Arla.

Keso med löksmak
Keso Cottage cheese chrushed lök är det senaste tillskottet i Crushed-sortimentet som är en finkornig och slät variant av Keso. Den nya smaken av lök är mild och mångsidig och passar som pålägg, dipp och i olika maträtter.

– Att använda Keso i mat har varit populärt länge och med vårt Crushed-sortiment har det blivit ännu lättare att variera och experimentera i köket. Det känns därför extra kul att utöka sortimentet med Keso Crushed lök som är en riktigt mångsidig smak som vi tror många kommer att uppskatta. Det är en finkornig cottage cheese där ostkornen har krossats för en krämig och slätare textur och med en mild och god smak av lök. Tack vare sin konsistens är den perfekt att bre på mackan, använda som dipp eller som ett krämigt tillbehör när du vill addera något gott och proteinrikt på tallriken, säger Lisa Engström, ansvarig för Keso på Arla.

Keso Cottage cheese chrushed lök innehåller 12 gram protein per 100 gram och har en fetthalt på 2,4 procent.

Protein Pouches
Det nya varumärket Arla Protein lanserar två proteinrika yoghurtar i en praktisk förpackning – Protein Pouches.

– Protein Pouches är perfekta för att fylla på med protein när man är på språng, och med den praktiska förpackningen behövs ingen sked och det blir mindre kladd. De passar som ett smidigt mellanmål eller i samband med träning, säger Caroline Arentoft, varumärkesansvarig för Arla Protein i Sverige.

Protein Pouches finns i smakerna Mango och Vanilj och innehåller 20 gram protein per förpackning. Fetthalten är 0,6 procent.

Chilled Coffee
Starbucks Chilled Coffee uppdaterar sina förpackningar till PET och släpper två nya smaker: Vanilla Bean Macchiato och Hazelnut Macchiato. Den nya förpackningen är återförslutningsbar och kan tas med, eftersom den inte behöver hållas kyld.

– Vi är glada att erbjuda våra populära Chilled Coffees i en ny förpackning som gör det lättare för konsumenterna att avnjuta drycken när de vill. Nu behöver inte drycken hållas kyld och man kan återförsluta flaskan vilket är väldigt praktiskt, säger Daniel Snöhäger, ansvarig för Starbucks på Arla i Sverige.

Läs vidare

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Senaste nytt

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd

Cloetta Sveriges nya vd Ulrika Palm kommer närmast från rollen som Division Director Nordics för Midsona Sverige AB.
palm

Mindre salt i bröd och charkprodukter

Saltinnehållet i bröd och charkprodukter som köps i butik har minskat betydligt de senaste åren.
Bröd