Wapnö säljs till Profuragruppen

PUBLICERAD: 15 januari 2024
UPPDATERAD: 18 januari
På Wapnö Gård finns kor, kalvar, mejeri, bryggeri, gårdsbutik, hotell och konferensanläggning. Foto: Pressbild

Wapnö AB, som bedriver mjölk- och köttproduktion med egen förädling, har sålts till Profuragruppen och kommer att ingå i en koncern med ett 40-tal bolag.

Wapnö Gård har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1300-talet. På gården finns kor, kalvar, mejeri, bryggeri, gårdsbutik, hotell och konferensanläggning. Wapnö AB äger och arrenderar även cirka 3 000 hektar åker- och betesmark samt cirka 430 hektar skog och är därmed en av Hallands största markägare.

Det nya ägarskapet innebär att Wapnö kommer att ingå i samma koncern som Stensåkra, Olle Svensson bär, Texas Food, Yesbox, Trivselhus, LB hus och ytterligare cirka 40 bolag. Göteborgsbaserade Profuragruppen och familjen Ivarsson har stor erfarenhet av lantbruks- och skogsdrift bland annat via Stora Bränna, som drivs av David Ivarsson.

– Profuras fastighets- och livsmedelskunnande och gedigna erfarenhet gör att de är en idealisk ägare för Wapnö i företagets framtida utveckling, säger Lennart E Bengtsson, ordförande för Wapnö AB.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland