Wapnö säljs till Profuragruppen

PUBLICERAD: 15 januari 2024
UPPDATERAD: 18 januari
På Wapnö Gård finns kor, kalvar, mejeri, bryggeri, gårdsbutik, hotell och konferensanläggning. Foto: Pressbild

Wapnö AB, som bedriver mjölk- och köttproduktion med egen förädling, har sålts till Profuragruppen och kommer att ingå i en koncern med ett 40-tal bolag.

Wapnö Gård har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1300-talet. På gården finns kor, kalvar, mejeri, bryggeri, gårdsbutik, hotell och konferensanläggning. Wapnö AB äger och arrenderar även cirka 3 000 hektar åker- och betesmark samt cirka 430 hektar skog och är därmed en av Hallands största markägare.

Det nya ägarskapet innebär att Wapnö kommer att ingå i samma koncern som Stensåkra, Olle Svensson bär, Texas Food, Yesbox, Trivselhus, LB hus och ytterligare cirka 40 bolag. Göteborgsbaserade Profuragruppen och familjen Ivarsson har stor erfarenhet av lantbruks- och skogsdrift bland annat via Stora Bränna, som drivs av David Ivarsson.

– Profuras fastighets- och livsmedelskunnande och gedigna erfarenhet gör att de är en idealisk ägare för Wapnö i företagets framtida utveckling, säger Lennart E Bengtsson, ordförande för Wapnö AB.

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt