Nu blir det lättare att ta med lösgodis på semestern

PUBLICERAD: 8 december 2023
UPPDATERAD: 8 december
Nu finns 200 av CandyKings lösgodissorter att välja mellan hos RC Bon Bon Glacerie på Arlanda, terminal 5. Foto: Pressbild

Lösgodis hör till de livsmedel som svenskarna saknar mest när de reser utomlands. Det har CandyKing tagit fasta på och erbjuder nu 200 lösgodisbitar i den nyöppnade butiken RC Bon Bon Glaceries på Arlanda, terminal 5.

Enligt en undersökning från Cloetta anger 14 procent av svenskarna att lösgodis är det som de saknar mest att äta på utlandssemestern. Tidigare har det inte funnits någon lösgodisförsäljning på Arlanda men nu kan den som är sugen ladda upp inför resan med CandyKings lösgodis och natursnacks från Parrots i nyöppnade RC Bon Bon Glacerie på Arlanda, terminal 5.

I butikens lösgodishylla finns 200 sorter att välja mellan i vad som Mattias Jönsson, P&M Director på Cloetta, beskriver som ”en inspirerande miljö, där både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer att få något utöver det vanliga”.

Undersökningen genomfördes via webbintervjuer av Upplevelseinstitutet på beställning av Cloetta den 2-23 november 2023. Totalt genomfördes 148 intervjuer med respondenter som reser utomlands minst en gång per år.

CandyKings sortiment omfattar totalt över 500 godissorter. Cloetta är den största leverantören av pick & mix i Europa och Sverige står för över 30 procent av den totala konsumtionen.

Läs vidare

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker