Fazer presenterar nya julgodisvarianter

PUBLICERAD: 30 november 2023
UPPDATERAD: 7 december
Foto: Pressbild

En mixad chokladkaka av vit- och mjölkchoklad, Dumles julsmaker samlade i en och samma påse, linser och dragéer samt Geishas Chokladpraliner hör till årets julnyheter från Fazer.

Karl Fazer Vit Choklad och Mjölkchoklad är en ny chokladkaka med en mix av vit- och mjölkchoklad. Den väger 131 gram och kommer i begränsad upplaga.

– Den vita chokladen är en efterfrågad smak från konsumenter, så det är väldigt kul att nu få introducera vår chokladkaka i den perfekta mixen av vit- och mjölkchoklad, säger Robert Engman, VP Commercial, Fazer Sweden.

I Dumle Winter Mix, 180 gram, samlas chokladöverdragen Dumlekola i tre olika smaker: Polkamint, Pepparkaka och Brownie.

Geishas Chokladpraliner lanseras i en ask på 185 gram. De solfjäderformade chokladöverdragna pralinerna har en fyllning av hasselnötsnougat.

Dumle Rocks, en hård Dumlekola med toffefyllning, finns nu i en box på 250 gram. Till julen återkommer också flera olika varianter av klassiska linser och dragéer: Amerikanska linser, Marianne chokladdragéer, Fazer Lontoo Ray och Avec Chokladdragéer.

Läs vidare

Oväntade smaklanseringar från Gårdschips

Gårdschips lanserar tre nya, oväntade smakkombinationer: Gin & Tonic, Raspberry Sour samt Chili Cheese.
News-GC

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210