
Blossa och Pang Pang Brewery presenterar nyheten Glögg Sour – en suröl med smak av hallon och en hint av Blossas traditionella glöggkryddor.
Den juliga surölen Glögg Sour är inspirerad av årets årgångsglögg från Blossa med smak av hallon och humle som hyllar Stockholms bryggerikultur.
Glögg Sour beskrivs som en mycket bärig och lite salt suröl som, precis som Blossa 23, är fylld med smak av hallon, humlen Hallertauer Blanc och lätta toner av Blossas klassiska glöggkryddor.
– Smakkombinationen i Blossa 23 väckte många idéer och att få förverkliga ett ölsamarbete, där vi tar Blossa in i en ny värld, är otroligt spännande. Det finns dessutom många likheter mellan Blossa och PangPang Brewery, såsom kärleken till hantverket och vurmen för oväntade smakkombinationer. Kanske kan samarbetet verka knasigt för vissa, men resultatet är en otroligt läskande öl och en riktig smakupplevelse, säger Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa.
Precis som Blossa föddes PangPang Brewery i Stockholm. Som stadens äldsta existerande mikrobryggeri har PangPang handbryggt öl sedan 2010.
– När Blossa hörde av sig blev vi direkt intresserade. Det kändes spännande att se hur Blossas glöggkryddor skulle te sig i en annan typ av produkt, och smakkombinationen glögg och öl kändes lika oväntad som lockande. Till en början fanns en viss oro för hur vi skulle lyckas balansera de olika smakkomponenterna, men precis som i Blossa 23 gifter sig humlen otroligt fint med Blossas glöggkryddor och den friska smaken av hallon, säger Fredrik Tunedal, bryggmästare på PangPang Brewery.
PangPang och Blossas Glögg Sour har en alkoholhalt på 5 % och släpps i en 33 cl burk i limiterad upplaga. Den finns i Systembolagets beställningssortiment samt på PangPang Festaurang vid Hornstull i Stockholm.