Kale United tar in kapital för att lansera en grön fond

PUBLICERAD: 9 november 2023
UPPDATERAD: 9 november
Måns Ullerstam är vd i Kale United. Foto: Pressbild

Kale United är ett publikt holdingbolag som investerar i växtbaserade foodtech-bolag. Inför en börsnotering som planeras till andra kvartalet 2025 har bolaget startat en ny finansieringsrunda med målet att ta in 12 miljoner kronor.

Rundan pågår till och med den 1 december och en tredjedel av aktierna är bokade. Kapitalet ska bland annat användas till att lansera en fond för hållbara investeringar som vänder sig till större institutionella investerare. Fonden, som kommer att öka Kale Uniteds förvaltade kapital med 150 miljoner kronor, är också viktig för att portföljbolagen ska kunna följas längre i utvecklingen när de har behov av mer kapital för expansion.

Kale United kommer även att göra fler investeringar i nya och existerande portföljbolag och har redan nu beslutat att utöka sin position i det kanadensiska bolaget Opalia Foods, som framställer komjölk från mjölkceller i bioreaktorer.

Kale United satsar också på en snabb tillväxt i dotterbolaget Kale Foods, som distribuerar portföljbolagens produkter till den skandinaviska marknaden.

– Kale United befinner sig i en stark position för att fortsätta att utveckla verksamheten mot målet att börsnoteras 2025. Vi ser fram emot att förverkliga våra planer på att starta en grön fond och att erbjuda investerare att få ut mesta möjliga impact för sina investeringar, säger Måns Ullerstam, vd i Kale United.

Läs vidare

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker