Veg of Lund söker patent för växtbaserat köttalternativ

PUBLICERAD: 2 november 2023
UPPDATERAD: 3 november
Eva Tornberg är Veg of Lunds grundare samt bolagets forsknings- och utvecklingschef. Foto: Pressbild

Veg of Lund utökar sin patentportfölj genom att söka svenskt patent för sitt vegetabiliska alternativ till rött och vitt kött.

En patentansökan på Veg of Lunds växtbaserade köttanalog tryggar bolagets position i de pågående kommersiella diskussionerna med olika samarbetsparters, enligt Eva Tornberg, Veg of Lunds grundare samt forsknings- och utvecklingschef.

Patentet för köttanalogen är omfattande och jag är stolt över vårt grundläggande utvecklingsarbete. Patentet säkrar vår unika kompetens och är viktigt när vi ska kommersialisera vårt köttalternativ.

Eva Tornberg leder Veg of Lunds utveckling av livsmedelsprodukter med potatis som grundråvara. Kunskapen om emulsioner är nyckeln till bolagets växtbaserade livsmedel som är rika på omega 3-fettsyror och fria från de 14 vanligaste allergenerna.

Veg of Lund har sedan tidigare patent på potatisdrycken DUG i Sverige, övriga Europa, USA och Kanada samt på DUG smoothie respektive växtbaserad glass och grädde i Sverige.

Läs vidare

Ihållande lågpristrend och hårdnande EMV-konkurrens

En stark efterfrågan på lågprisalternativ och EMV är de konsumenttrender som just nu påverkar den svenska livsmedelsproduktionen allra mest.
Carl Eckerdal_kundvagnar_pengar_Livsmedelsforetagen

Stor minskning av tillsatt socker i läsk

Dryckesbranschen har minskat det tillsatta sockret i läsksortimentet med 28 procent på fyra år.
Sveriges_Bryggerier_sockerreduktion_900209858

Atria köper Gooh av Lantmännen Cerealia

Lantmännen Cerealia avyttrar affärsområdet färdigrätter med varumärket Gooh.
Gooh! Vego samligsbild_Print 3500x2623

Ica Sverige storsatsar på svenska tomater

Ica Sverige har inlett ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka andelen svenskodlade tomater i sina butiker året om.
ICA

Senaste nytt

Ihållande lågpristrend och hårdnande EMV-konkurrens

En stark efterfrågan på lågprisalternativ och EMV är de konsumenttrender som just nu påverkar den svenska livsmedelsproduktionen allra mest.
Carl Eckerdal_kundvagnar_pengar_Livsmedelsforetagen

Stor minskning av tillsatt socker i läsk

Dryckesbranschen har minskat det tillsatta sockret i läsksortimentet med 28 procent på fyra år.
Sveriges_Bryggerier_sockerreduktion_900209858

CandyKing presenterar vårens lösgodisnyheter

CandyKings vårnyheter består av sex nya lösgodisbitar, bland annat Center i en ny modern twist och Salta Diamanter.
CK_Vårnyheter_LU_Liggande

Atria köper Gooh av Lantmännen Cerealia

Lantmännen Cerealia avyttrar affärsområdet färdigrätter med varumärket Gooh.
Gooh! Vego samligsbild_Print 3500x2623