
Veg of Lund utökar sin patentportfölj genom att söka svenskt patent för sitt vegetabiliska alternativ till rött och vitt kött.
En patentansökan på Veg of Lunds växtbaserade köttanalog tryggar bolagets position i de pågående kommersiella diskussionerna med olika samarbetsparters, enligt Eva Tornberg, Veg of Lunds grundare samt forsknings- och utvecklingschef.
– Patentet för köttanalogen är omfattande och jag är stolt över vårt grundläggande utvecklingsarbete. Patentet säkrar vår unika kompetens och är viktigt när vi ska kommersialisera vårt köttalternativ.
Eva Tornberg leder Veg of Lunds utveckling av livsmedelsprodukter med potatis som grundråvara. Kunskapen om emulsioner är nyckeln till bolagets växtbaserade livsmedel som är rika på omega 3-fettsyror och fria från de 14 vanligaste allergenerna.
Veg of Lund har sedan tidigare patent på potatisdrycken DUG i Sverige, övriga Europa, USA och Kanada samt på DUG smoothie respektive växtbaserad glass och grädde i Sverige.