Höstens glassnyheter från Triumf Glass

PUBLICERAD: 3 oktober 2023
UPPDATERAD: 3 oktober
Från vänster Fazer Dumle lakrits, Mörk choklad och Farbror Arnes Nötkola. Foto: Pressbild

Triumf Glass lanserar tre nyheter för säsongen: Mörk Choklad i halvlitersförpackning, Dumle laktrits i pintform samt Farbror Arnes Nötkola i flerpack.

Mörk Choklad är en nyhet i Triumf Glass halvlitersserie. Den mörka chokladgräddglassen får en extra intensiv chokladsmak av kakaorippel.

– Utbudet av mörk choklad i konfektyrhyllan har vuxit enormt de senaste åren och vi tycker det är självklart att denna kategori även ska finnas som glass. Vi är mycket stolta över framtagandet av vår nyhet och tror att den kommer bli ett lyxigt alternativ till alla chokladälskare, säger Jens Nilsson, produktutvecklare på Triumf Glass.

Dumle lakrits är ett nytt tillskott i Pint-serien som Triumf Glass har släppt tillsammans med Fazer. Den består av vaniljgräddglass med en kärna av lakritskolasås och chokladkross.

Sedan tidigare finns Dumle, Kina, Tyrkisk Peber och Geisha i serien. De produceras i en pintform på 425 ml som är gjord i papp.

Farbror Arnes Nötkola, som lanserades i våras, kommer nu även i 4-pack. En krämig vaniljgräddglass med salt kolasås, doppad i mjölkchoklad och krossade macadamianötter.

Läs vidare

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Finsk godisnyhet för alla choklad- och lakritsälskare

Nu lanserar Cloetta det finska chokladvarumärket Tuplas senste nyhet i Sverige: Tupla Double Layer Liquorice.
Tupla

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin nya hybridfärs med linser, palsternacka och morot.
hybridfärs

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell