Höstens glassnyheter från Triumf Glass

PUBLICERAD: 3 oktober 2023
UPPDATERAD: 3 oktober
Från vänster Fazer Dumle lakrits, Mörk choklad och Farbror Arnes Nötkola. Foto: Pressbild

Triumf Glass lanserar tre nyheter för säsongen: Mörk Choklad i halvlitersförpackning, Dumle laktrits i pintform samt Farbror Arnes Nötkola i flerpack.

Mörk Choklad är en nyhet i Triumf Glass halvlitersserie. Den mörka chokladgräddglassen får en extra intensiv chokladsmak av kakaorippel.

– Utbudet av mörk choklad i konfektyrhyllan har vuxit enormt de senaste åren och vi tycker det är självklart att denna kategori även ska finnas som glass. Vi är mycket stolta över framtagandet av vår nyhet och tror att den kommer bli ett lyxigt alternativ till alla chokladälskare, säger Jens Nilsson, produktutvecklare på Triumf Glass.

Dumle lakrits är ett nytt tillskott i Pint-serien som Triumf Glass har släppt tillsammans med Fazer. Den består av vaniljgräddglass med en kärna av lakritskolasås och chokladkross.

Sedan tidigare finns Dumle, Kina, Tyrkisk Peber och Geisha i serien. De produceras i en pintform på 425 ml som är gjord i papp.

Farbror Arnes Nötkola, som lanserades i våras, kommer nu även i 4-pack. En krämig vaniljgräddglass med salt kolasås, doppad i mjölkchoklad och krossade macadamianötter.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland