Coop introducerar butiksodlingar på tre orter

PUBLICERAD: 13 juni 2023
UPPDATERAD: 15 juni
Foto: Pressbild

Coop och Swegreen har ingått ett samarbete om vidareutveckling av butiksodling och leverans av färska grödor i butik. Partnerskapet kommer att innebära etablering av lokala butiksodlingar i tre Coop-butiker.

De första tre Coop butikerna som kommer att ha Swegreens odlingsenheter är Stora Coop Port73 i Haninge, Stora Coop Bromma och Stora Coop Stuvsta. Installationerna är i gång och lansering planeras under juni.

– Att samarbeta med Coop är en spännande möjlighet för oss, där ett gemensamt mål är att driva positiv förändring och främja innovation inom livsmedelsbranschen, eftersom ett av huvudmålen i vår tillväxtvision 2023-2025 bygger på att bygga partnerskap och samarbeten med större aktörer, och Coop med sina kärnvärden är en fantastisk partner för oss att rulla ut våra butiksodlingar, säger Pierre Molin, vd för Swegreen.

Swegreens in-store lösningar möjliggör odling varje dag, året runt utan behov av jord eller bekämpningsmedel. Vattenförbrukningen uppges minska med 99 procent jämfört med konventionellt jordbruk och transportutsläppen blir noll.

– Vi är mycket glada att samarbeta med Swegreen och introducera dessa odlingsenheter i våra butiker och det passar ihop fint med vårt hållbarhetsfokus. Butiksodling kombinerar hållbar odling, högkvalitativa grödor med god smak, färskhet och shoppingupplevelse och ger samtidigt våra kunder möjlighet att göra medvetna och ansvarsfulla val, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader.

Läs vidare

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker