Erik Jonuks har utsetts till ny vd för Agtira AB

PUBLICERAD: 22 maj 2023
UPPDATERAD: 22 maj
Erik Jonuks Foto: Pressbild

Erik Jonuks tar över posten som vd på Agtira AB efter Mattias Gemborg, som under sin föräldraledighet meddelade att han inte hade för avsikt att återvända till tjänsten.

Erik Jonuks är idag vd på Ekobot. Han har en bakgrund som agronom och har under större delen av sitt yrkesliv arbetat med affärsutveckling i tillväxtbolag. Han har även ägt och drivit ett flertal bolag i olika branscher.

– Efter en omfattande rekryteringsprocess med många starka kandidater är vi mycket glada att Erik har valt att anta rollen som vd för Agtira AB. Med mångårig erfarenhet inom att leda och bygga tillväxtbolag samt kompetens som agronom ser vi att han är rätt person att leda bolaget vidare i nästa spännande fas, säger Martin Vestman, styrelseordförande i Agtira AB.

När Erik Jonuks kommer att tillträda som vd på Agtira fastställs och kommuniceras vid ett senare tillfälle.

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt