Nu får hela Sverige smaka på Norrmejeriers Solskensfil

PUBLICERAD: 3 maj 2023
UPPDATERAD: 11 maj
Foto: Pressbild

Norrmejeriers Solskensfil kommer på tillfälligt besök varje år – denna gång i smakerna Mango/Banan och Persika/Hallon. Nytt för i år är att Solskensfilen kommer att säljas i hela Sverige.

Norrmejerier Solskensfil är gjord på 100 procent norrländsk mjölk och finns i två smaker: Mango/Banan och Persika/Hallon. De säljs i begränsad volym från och med 8 maj i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

Nytt för i år är att de även säljs i hela landet genom Ica.

– Solskensfil har blivit ett efterlängtat inslag på norrlänningarnas frukostbord under det ljusa sommarhalvåret och i år bjuder vi på en smakbomb. Nytt för i år är att vi kommer att kunna erbjuda Solskensfiler för hela landet, vilket känns extra kul, säger Johannes Eriksson, produktansvarig på Norrmejerier.

Norrmejerier lanserar även Norrskensfil, en extra krämig filmjölk i smakerna Naturell 4%, Mango/Apelsin 3,6% och Blåbär/Björnbär 3,6%.

I samband med lanseringen av Norrskensfil och Solskensfil har Norrmejerier uppdaterat designen på hela filsortimentet.

– Det lanseras 3,5 gånger så mycket yoghurt som fil och allt fler konsumenter växlar över från fil till yoghurt. Fil har helt enkelt varit eftersatt både sett till smaker och utseende på förpackningar. Genom att ha en mer modern förpackningsdesign och lite mer spännande smaker ska vi attrahera den yngre målgruppen, säger Johannes Eriksson.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.