Nu får hela Sverige smaka på Norrmejeriers Solskensfil

PUBLICERAD: 3 maj 2023
UPPDATERAD: 11 maj
Foto: Pressbild

Norrmejeriers Solskensfil kommer på tillfälligt besök varje år – denna gång i smakerna Mango/Banan och Persika/Hallon. Nytt för i år är att Solskensfilen kommer att säljas i hela Sverige.

Norrmejerier Solskensfil är gjord på 100 procent norrländsk mjölk och finns i två smaker: Mango/Banan och Persika/Hallon. De säljs i begränsad volym från och med 8 maj i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

Nytt för i år är att de även säljs i hela landet genom Ica.

– Solskensfil har blivit ett efterlängtat inslag på norrlänningarnas frukostbord under det ljusa sommarhalvåret och i år bjuder vi på en smakbomb. Nytt för i år är att vi kommer att kunna erbjuda Solskensfiler för hela landet, vilket känns extra kul, säger Johannes Eriksson, produktansvarig på Norrmejerier.

Norrmejerier lanserar även Norrskensfil, en extra krämig filmjölk i smakerna Naturell 4%, Mango/Apelsin 3,6% och Blåbär/Björnbär 3,6%.

I samband med lanseringen av Norrskensfil och Solskensfil har Norrmejerier uppdaterat designen på hela filsortimentet.

– Det lanseras 3,5 gånger så mycket yoghurt som fil och allt fler konsumenter växlar över från fil till yoghurt. Fil har helt enkelt varit eftersatt både sett till smaker och utseende på förpackningar. Genom att ha en mer modern förpackningsdesign och lite mer spännande smaker ska vi attrahera den yngre målgruppen, säger Johannes Eriksson.

Läs vidare

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Finsk godisnyhet för alla choklad- och lakritsälskare

Nu lanserar Cloetta det finska chokladvarumärket Tuplas senste nyhet i Sverige: Tupla Double Layer Liquorice.
Tupla

Oddlygood lanserar iskaffe i två smaker

Havredrycken Oddlygood Ice Ice Coffee kommer i smakerna Original och Caramel.
IceIce

Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin nya hybridfärs med linser, palsternacka och morot.
hybridfärs

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell