Norrmejeriers Solskensfil kommer på tillfälligt besök varje år – denna gång i smakerna Mango/Banan och Persika/Hallon. Nytt för i år är att Solskensfilen kommer att säljas i hela Sverige.
Norrmejerier Solskensfil är gjord på 100 procent norrländsk mjölk och finns i två smaker: Mango/Banan och Persika/Hallon. De säljs i begränsad volym från och med 8 maj i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.
Nytt för i år är att de även säljs i hela landet genom Ica.
– Solskensfil har blivit ett efterlängtat inslag på norrlänningarnas frukostbord under det ljusa sommarhalvåret och i år bjuder vi på en smakbomb. Nytt för i år är att vi kommer att kunna erbjuda Solskensfiler för hela landet, vilket känns extra kul, säger Johannes Eriksson, produktansvarig på Norrmejerier.
Norrmejerier lanserar även Norrskensfil, en extra krämig filmjölk i smakerna Naturell 4%, Mango/Apelsin 3,6% och Blåbär/Björnbär 3,6%.
I samband med lanseringen av Norrskensfil och Solskensfil har Norrmejerier uppdaterat designen på hela filsortimentet.
– Det lanseras 3,5 gånger så mycket yoghurt som fil och allt fler konsumenter växlar över från fil till yoghurt. Fil har helt enkelt varit eftersatt både sett till smaker och utseende på förpackningar. Genom att ha en mer modern förpackningsdesign och lite mer spännande smaker ska vi attrahera den yngre målgruppen, säger Johannes Eriksson.