
Långkokt men snabblagat är tanken bakom Coops sous vide-serie Hemmakocken, som lanserades förra året. Nu kommer två nyheter: Kycklinglårfilé och Kycklingben.
Sous vide-konceptet Hemmakocken lanserades i september 2022 och är exklusivt för Coops egna varumärken (EVM). Det finns sedan tidigare i varianterna Grytbitar av nöt, Grytbitar av fläsk, Rimmad fläsklägg, Rimmad oxbringa och Fläsksida. Nu kommer även två varianter av sous vide-tillagad kyckling: Kycklinglårfilé och Kycklingben. Coops sous vide-serie kräver inte mer än tio minuters tillagning.
– Med vår sous vide-serie kan alla bli en hemmakock av rang. Vi har gjort grundjobbet, nu är det bara att låta matfantasin flöda – allt från om du vill marinera köttet, fritera det, plocka fram grillen eller låta det tillagas klart i ugnen. Vi kan nu tillhandahålla färdiglagade köttbitar som man kan känna sig trygg med. Det är bara raksträckan kvar, säger Minna Björklund, tf Chef EVM Coop Sverige.