Två nyheter i Coops sous vide-serie

PUBLICERAD: 20 april 2023
UPPDATERAD: 27 april
Foto: Coop Sverige

Långkokt men snabblagat är tanken bakom Coops sous vide-serie Hemmakocken, som lanserades förra året. Nu kommer två nyheter: Kycklinglårfilé och Kycklingben.

Sous vide-konceptet Hemmakocken lanserades i september 2022 och är exklusivt för Coops egna varumärken (EVM). Det finns sedan tidigare i varianterna Grytbitar av nöt, Grytbitar av fläsk, Rimmad fläsklägg, Rimmad oxbringa och Fläsksida. Nu kommer även två varianter av sous vide-tillagad kyckling: Kycklinglårfilé och Kycklingben. Coops sous vide-serie kräver inte mer än tio minuters tillagning.

– Med vår sous vide-serie kan alla bli en hemmakock av rang. Vi har gjort grundjobbet, nu är det bara att låta matfantasin flöda – allt från om du vill marinera köttet, fritera det, plocka fram grillen eller låta det tillagas klart i ugnen. Vi kan nu tillhandahålla färdiglagade köttbitar som man kan känna sig trygg med. Det är bara raksträckan kvar, säger Minna Björklund, tf Chef EVM Coop Sverige.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland